Duminica 22 Decembrie

Cluj-Napoca, 1 iunie, Ziua Copilului: O mamă cerșea cu copilul drogat, dar 112, Poliția Locală sau Protecția Copilului nu au intervenit


O clujeancă a observat marți, 1 iunie, o mamă care cerșea cu copilul și a întrebat-o dacă l-a drogat. Răspunsul a fost că da, iar următorul gest a fost de a suna la 112. Degeaba, pentru că toți au pasat ”cartoful fierbinte” de la unul la altul. 

Am trecut pe stradă pe lângă o femeie care cerșea cu copilașul ”adormit” în brațe. Cunoscând din reportaje că acei copilași sunt drogați pentru a sta cuminți, drogați de când se nasc, drogați aproape zilnic, am abordat-o pe femeie. Am întrebat-o dacă este adevărat și copilul ei este drogat. Mi-a spus că da și că asta e situația, apoi a dat să plece. M-am îndepărtat și am sunat la 112. Mi s-a spus să contactez poliția locală. Am sunat la poliția locală, mi s-a spus că tot ce pot ei face este să o amendeze pentru cersetorie. Și să sun la municipală, secția 4. Mi-au dat un număr de telefon la care dacă suni, îți țiuie ceva în ureche și se închide apelul ( 0264452190 ). Am căutat alt număr de-al lor pe google ( 0264425771 ). Am intrat în contact cu ei și mi-au spus să chem poliția locală, care va contacta Protectia copilului. Le-am spus că am vorbit deja la locală și mi-au spus că doar îi amendează și să sun eu la Protecția copilului. I-am întrebat dacă au un număr și mi-au spus "Nu, căutați pe net."...

Am sunat la Asistența socială și protecția copilului, mi-au spus să sun la poliția locală. Le-am povestit tot, au spus că ei vin doar la cazuri reclamate la domiciliu. 

Cu alte cuvinte, dacă tu îi dai o palmă copilului tău, Protectia copilului țop la ușă! Dar pentru un copil drogat de bebeluș, a cărui dezvoltare cerebrală și fiziologică este periclitată poate pe viață, nimeni nimic...

La mulți ani, copile!

Să nu mai menționez că acest copil, dacă azi nu ne este milă de el, mâine va fi un adult subdezvoltat intelectual, învățat să fure și să fugă... mâine va avea tot dreptul să ne întrebe "de ce naiba n-ați făcut nimic ATUNCI, dar acum vă plângeți?"

Este cineva în acest grup care s-a mai intersectat cu o astfel de situație, ori care lucrează cumva în domeniu?

Vă rog, nu caut să pornesc o dezbatere, doar să mă informez în legătură cu ce se poate face…”, a relatat Andra. 

Ce prevede legea în vigoare?

Legea 155/2010 R a Poliției Locale,  Capitolul III (atribuțiile poliției locale), art. 6 prevede faptul că în domeniul ordinii și liniștii publice, precum și al pazei bunurilor, poliția locală are următoarele atribuții:

(...)

d) acționează pentru identificarea cerșetorilor, a copiilor lipsiți de supravegherea și ocrotirea părinților sau a reprezentanților legali, a persoanelor fără adăpost și procedează la încredințarea acestora serviciului public de asistență socială în vederea soluționării problemelor acestora, în condițiile legii.

Comentarii Facebook