Cluj-Napoca, cel mai bun oraș din România pentru studenți, conform clasamentului internațional QS 2024

Cluj-Napoca rămâne și în acest an cel mai bun oraș studențesc din România, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți (https://www.topuniversities.com/city-rankings).

Potrivit informațiilor date publicității marți, 18 iunie 2024, Cluj-Napoca ocupă prima poziție în România pentru al treilea an consecutiv, situându-se pe locul 135 la nivel internațional, în urcare cu două poziții față de anul trecut. București urmează pe locul 143 internațional. Clasamentul include peste 160 de orașe, primele zece fiind Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin și Montreal.

Faptul că orașul nostru este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenți din România este foarte important, dar nu surprinzător. Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare și cea mai bună universitate a țării, conform Metarankingului universitar (UBB), alături de alte cinci instituții publice de învățământ specializate, toate fiind repere naționale în domeniul lor (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene (http://www.uuc.ro/). Prin tot ce facem, încercăm să menținem acest standard și să creștem an de an”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți se bazează pe indicatori academici, accesibilitate și calitate a vieții și a fost publicat din 2019 (https://www.topuniversities.com/best-student-cities/methodology).

România a intrat în acest clasament în ultimii trei ani, Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.

Comentarii Facebook