Cluj-Napoca, în ,,topul rușinii”! Se numără printre orașele cu cea mai proastă calitate a aerului din regiune: ,,Așa nu!"


România a ajuns din nou în topul rușinii, având unul dintre cele mai ridicate niveluri de poluare din regiunea CCE( Polonia, Cehia, Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Serbia, Kazahstan și Azerbaijan.)

Astfel, potrivit indexului ,,Smart Cities Mobility”, deși au existat îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea aerului, cele 25 de orașe din țările menționate mai sus continuă să înregistreze niveluri de poluare alarmante.

Din 25 de orașe doar unul singur, Taliin  are niveluri de poluare a aerului care corespund standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Cluj-Napoca se numără printre orașele cu cea mai proastă calitate a aerului din regiune, arată indexul. 

Acestea sunt, în ordine: Almaty, Belgrade, Baku, Cluj Napoca, Katowice, Rzeszow, Ostrava, Kosice, Ljubljana, Lodz, București și Tbilisi.

Screenshot 2024-10-08 125154.png

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România se află pe poziţia a opta la nivel european în ceea ce priveşte decesele premature cauzate de poluare.

Un studiu din 2023 al Agenției Europene a Mediului arată că, în România mor, anual, aproximativ 30.000 de oameni, din cauza poluării.

Comentarii Facebook