Duminica 8 Septembrie

CLUJ: Nici restricțiile de circulație nu îi opresc pe șoferii care se urcă beți la volan. Câți s-au ales cu dosar penal


Cu toate că Ordonața Militară nr. 3 interzice deplasările, în special pe timp de noapte, fără motive întemeiate sau care nu respectă condițiile prevăzute în ordonanță, acest lucru nu pare să îi oprească pe țoferii care se urcă beți la volan.

Polițiștii clujeni au depistat în trafic trei conducători auto care se aflau beți la volan.

Astfel, la data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 23.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un conducător auto în vârstă de 35 de ani, din comuna Apahida în timp ce se deplasa pe DN1C E576, din interiorul localității, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testatării cu aparatul etilotest, celui în cauză i-a rezultat o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 04.05, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin- Secția 8 Poliție Rurală au depistat un conducător auto, în vârstă de 22 de ani, din Huedin, în timp ce se deplasa pe DC 126, în interiorul localității Sâncraiu, deși se afla sub infleunța băuturilor alcoolice.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

De asemenea, în data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 3 Poliție Rurală Baciu, la intersecția străzilor  Corneliu Coposu și Calea Baciului au depistat un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din Cluj-Napoca în timp ce e afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice.

Cei trei șoferi sunt cercetați acum sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comentarii Facebook