Duminica 22 Decembrie

Cluj: Pacientul cu COVID care a fugit din spital fusese operat pe inimă, după un infarct: A spus că nu crede în COVID - VIDEO


Pacientul care a fugit din Spitalul Județean Cluj, când a auzit că are COVID 19, fusese operat pe inimă. A spus că nu crede în COVID și că are timp de gândire în privința internării la Boli Infecțioase, dar de fapt a folosit răgazul cerut pentru a fugi din spital.

Pacientul în vârstă de 60 de ani a fost internat în data de 18 august pe secția de cardiologie intervențională, venind la Spitalul Județean prin urgență, fiind trimis de la spitalul Turda, pentru un sindrom coronarian acut, cu simptomatologii de infarct, la un pacient hipertensiv, la patru ore de la debut. Pacientul și-a dat acordul pentru terapia intervențională, adică pentru a se face manoperă intervențională de coronografie și stentare și totodată și-a dat acordul pentru a fi recolatat pentru COVID, având în vedere decizia spitalului de a recolta pacienții care se internează. Decizia este bazată pe apariția pacienților asimptomatici, pozitivi, care pot transmite și pot crea focare în spital. 

De aceea pacienții nou internați stau singuri în salon, pe o zonă tampon, până când se decide dacă aceștia sunt pozitivi sau nu.

În data de 20 dimineața am avut rezultatul. La acel moment medicul curant a luat legătura cu Spitalul de Boli Infecțioase să vedem când îl putem transfera. Nu erau locuri, dar apoi am fost sunați că pot prelua pacientul. 

Pacientul nemainecesitând alte intervenții cardiologice a fost informat și i s-a spus că va fi transferat, inclusiv cu planul de tratament pentru afectiunea sa, la Spitalul de Boli Infecțioase pentru tratamentul infecției COVID. Pacientul nu a dorit. A devenit agitat. S-a încercat obținerea unui acord de la familie, dar aceștia au spus că nu cred în această infecție COVID și că nu sunt de acord să fie transferat. S-a lăsat pacientul să se mai gândească, dar acest timp de gândire a fost unul în care a părăsit instituția medicală fără acord. În momentul în care am aflat, conform legislației am anunțat DSP Cluj șis-a sunat la 112 din raționamente de siguranță a pacientului. Acesta a plecat cu cateterul venos pe care îl avea, care oricând putea fi extras accidental și să se pună în pericol viața pacientului, prin producerea unei hemoragii”, a spus doamnei director medical, Conf. Dr. Golea, cu privire la cazul pacientului de ieri.

Pe lângă faptul că și-a pus singur viața în pericol, pacientul reprezenta și un risc de contaminare a altor persoane. Acesta este cercetat acum penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.  

La data de 20 august, a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre plecarea voluntară a unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din incinta unei unități medicale în care a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19.

Cel în cauză urma a fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Au fost derulate activități pentru depistarea bărbatului, iar în jurul orei 14.00, acesta a fost identificat la domiciliu, pe raza municipiului Turda.

În baza unui mandat emis de magistrați, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intrat în locuința acestuia, unde l-au imobilizat, iar ulterior acesta a fost transportat de către un echipaj medical la unitatea spitalicească.

În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comentarii Facebook