Cluj: Părinte îngrijorat de cum arată școala din Gheorgheni în care trebuie să învețe fiica sa: „Nu are acoperiș, uși sau ferestre și plouă în clase”


Elevii de la Școala Gimnazială Constantin Brâncuși vor începe cursurile abia săptămâna viitoare. Copiii au intrat direct în săptămâna verde și, potrivit unui părinte, stau cât se poate de departe de clădirea instituției.

Din păcate, măsura nu a fost luată pentru a face trecerea dintre vacanță și noul an școlar mai ușoară pentru elevi, ci pentru că școala se află în plin proces de modernizare.  

Părintele unui elev este îngrijorat de stadiul în care se află clădirea. Acesta a relatat că reprezentanții școlii au dat asigurări că până săptămâna viitoare copiii vor avea condițiile necesare pentru a-și desfășura cursurile.

Cu toate acestea, clujeanul se teme că elevii vor fi puși într-o situație extrem de neplăcută din cauză că școala nu are acoperiș, uși sau geamuri, iar în unele săli de clasă plouă. 

Vă scrie un părinte foarte îngrijorat. Avem o fetiță în clasa I la Șc. Gimnazială Constantin Brâncuși, care se află în plină renovare. Școala nu arată nicidecum ca un spațiu potrivit pentru copii.

Copiii nu au mers săptămâna aceasta la școală, au început cu săptămâna verde, cu activități în afara școlii, urmând ca de săptămâna viitoare să intre la ore. Ni s-a spus că școala va fi ok până săptămâna viitoare, dar nu are acoperiș, e plin de moloz și praf, sălile nu au uși, urmând ca ușile să fie montate abia la sfârșit de octombrie.

Nu știm dacă va funcționa încălzirea și apa în clădire, în unele clase efectiv plouă, nu se închid geamurile. În clase s-au pus mochete provizorii peste șapă, mochete care se vor îmbiba de praf cel mai probabil.

De săptămâna viitoare se răcește considerabil, iar școala NU are acoperiș, iar sălile de clasă nu au uși. Vă rugăm să vă asigurați că ai noștri copii vor putea face ore în condiții de siguranță și igienă.

Printre ei sunt și copii bolnavi, cu astm sau alte afecțiuni pulmonare care nu au voie să respire praf etc. Sunt copii mici, sensibili. Știm că majoritatea școlilor și grădinițelor aflate în aceeași situație au primit spațiu de la primărie unde își pot desfășura activitatea normal.

Vă rugăm insistent să luați măsuri! Nu vrem să supărăm pe nimeni, dar trebuie să ne găsiți soluții!”, a semnalat părintele unui elev.

Știri de Cluj a încercat să ia legătura cu reprezentanții Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, pentru a solicita un punct de vedere în legătură cu situația descrisă de părintele îngrijorat, însă nu a răspuns nimeni la telefon. 

Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” este cuprinsă în programul de reabilitare energetică, iar valoarea totală a investiției este de 26.292.838,50 lei cu TVA, din care 13.386.262,66 lei cu TVA reprezintă valoarea finanțată prin PNRR.

Șefa Inspectoratului Școlar Cluj, Marinela Marc a declarat, la începutul acestei luni, că 32 de clădiri unde funcționează creșe, grădinițe, școli și licee din Cluj-Napoca sunt cuprinse în proiecte de eficientizare energetică, finanțate prin PNRR, iar lucrările vor dura un an de zile.

„Clădirile sunt renovate în totalitate și va fi un disconfort pentru elevi în acest an școlar. În 24 de unități de învățământ, reprezentând 32 de obiective, se fac lucrări care au început în această vară, și care vor continua pe durata anului școlar”, a precizat Marinela Marc, potrivit cluj24.ro.

Elevii vor suporta un disconfort major, dar autoritățile au considerat că este foarte important să nu se rateze acele 90 de milioane de euro pentru renovarea școlilor. 

Comentarii Facebook