Duminica 22 Decembrie

Cluj: Pe ce locații s-ar putea ridica un Spital de Copii. Ce părere aveți?

 

Clujul are neapărată nevoie de un Spital de Copii nou, unde să fie mutate toate secțiile împrăștiate prin tot orașul și care au condiții total improprii.

 

Foarte multe mămici se plâng că le este groază să se interneze cu copiii în spital pentru că ies cu mai multe boli decât s-au internat.

 

Consiliul Județean Cluj analizează două locații pentru a construi un spital de copii, una pe Moților și alta pe strada Victor Babeș.

 

Consiliul Județean Cluj analizează posibilitatea edificării acestuia pe amplasamentul actualului Spital Clinic de Urgență pentru Copii Cluj de pe strada Moţilor. În acest sens, în momentul de faţă se întreprind demersurile necesare în vederea clarificării situaţiei juridice a terenului şi a clădirilor, în contextul în care o parte a imobilelor care compun respectivul edificiu medical sunt revendicate, o decizie în acest sens fiind aşteptată în următoarele luni.

 

Există o revendicare făcută pe acel spital și, în câteva luni, se va soluționa cererea revendicatorului. Dacă rămânem proprietari vom putea face demolări. Directorul a spus că putem demola și construi un alt spital modern din banii județului”, a explicat Alin Tișe.

 

O altă locație ar putea fi cea de pe strada Victor Babeș, unde ar fi trebuit să fie construi mall -ul Academia Center. La mai bine de nouă ani de la inițierea demersului construirii proiectului ”Academiei Center”, firma adjudecătoare a contractului – Nisco Invest SRL, a intrat în insolvență, aceasta având deschis și un litigiu pe rolul instanțelor de judecată cu firma constructoare.

 

Firma care a încheiat contractul de construire a mall -ului în 2005 a ajuns în incapacitate, dar este într-un litigiu cu firma care a lucrat la consolidarea terenului. Firma care a făcut consolidarea are drept de retenție pe pilonii din pământ. Noi acum suntem într-o analiză pentru a vedea în ce măsură putem pune capăt litigiului. Firma cere 4 milioane de euro pentru piloni, iar firma care are contract cu noi nu are de unde să plătească banii”, a spus Tișe.

 

Alin Tișe a anunțat inițierea demersurilor pentru realizarea unei întâlniri tripartite – CJ Cluj, Nisco Invest și constructorul ca a realizat pilonii stabilizatori, în vederea găsirii unei formule de deblocare a situaţiei terenului aflat în proprietatea județului Cluj.

 

Avem o întâlnire în 3 august cu firmele implicate pentru a vedea dacă putem continua acest proiect. Dacă nu vom începe demersurile în instanță și vom vedea care este soluție pentru a reintra în posesia terenului”, a precizat Alin Tișe.

 

Acesta a spus că terenul va putea fi folosit numai pentru a fi realizată o unitate medicală. ”Există un proiect al Consiliului Județean pentru acel teren și noi optăm pentru un spital de copii”, a precizat Alin Tișe.

Comentarii Facebook