Cluj: ,,Peste tot sunt persoane care își lasă câinii needucați fără lesă pe domeniul public” - Lesa, motiv de ceartă chiar și între proprietarii de câini


Dacă până acum clujenii care nu au animale de companie erau cei care se plângeau că proprietarii de câini își plimbă patrupedele fără lesă, acum și ceilalți proprietari au început să se sature de acest fenomen.

O clujeancă susține că nu mai are unde ieși cu propriul animal în preajma casei, tocmai din cauza unor persoane care își lasă câinii liberi pe stradă.

,,Pe strada Giordano Bruno doi câini talie medie și mare (unul de culoare albă și unul maro), dintre care unul reactiv, sunt lăsați zilnic să iasă pe trotuar și pe stradă/carosabil fără lesă. Stăpânul susține că sunt cuminți și prin urmare nu au nevoie de lesă. De fiecare dată când trec cu câinele meu aflat în lesă prin acea zonă, unul din câini fuge vehement spre noi și latră. Stăpânul uneori îl cheamă dar câinele nu răspunde la chemare, alteori nu face nimic.

Ne-am întâlnit inclusiv pe strada C.Coposu, unde tot fără lesă erau plimbați. Am încercat să explic că HCL 354 prevede obligativitatea lesei pe domeniul public, însă fără succes.

Vă rog soldați situația întrucât chiar nu mai prea am zone unde să ies la plimbare cu câinele meu, fiindcă deja peste tot sunt persoane care își lasă câinii needucați fără lesă pe domeniul public.”, a transmis clujeanca.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 354/2015, este permis accesul cu câini pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca cu condiția ca aceștia să fie ținuți în lesă, care să permită controlul câinelui în orice situație.

Comentarii Facebook