Duminica 8 Septembrie

Cluj: Primele rezultate la examenul de titularizare! Numai jumătate din cadrele didactice au obținut note peste 7


Numai 50,32% dintre cadrele didactice care au susținut concursul național de titularizare, în județul Cluj,  au obținut peste 7, nota minimă admisă. În ciuda acestui fapt, Clujul ocupă primul loc în clasamentul național, publicat marți, 23 iulie, de Ministerul Educației. Pe de altă parte, rata de promovare a concursului național de titularizare, în județul Cluj, sesiunea 2024, înainte de soluționarea contestațiilor este de 84,62 %. 

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj care au susținut proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2024, înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor.

Potrivit IȘJ Cluj, în urma unei analize asupra rezultatelor, s-a constat că 5 candidați au obținut nota 10 (0,32%), 535 de candidați (34,30 %) au obținut note cuprinse între 5,00-6,99, iar 780 de candidați (50 %) au obținut note între 7,00 și 9,99. Cele 5 note de 10 au fost obținute de candidații clujeni la disciplinele: educație fizică și sport-profesori (2 note), educație muzicală specializată (2 note) și educație socială -gândire critică și drepturile copilului, educație interculturală, educație pentru cetățenie democratică (1 notă).

,,Rezultatele obținute de către cadrele didactice din județul Cluj la concursul național pentru  pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar reconfirmă ceea ce am declarat la afișarea rezultatelor elevilor la examenele naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat, faptul că la Cluj profesorii și elevii sunt măsura unui proces educațional de calitate. În această vară am reușit performanța de a ne menține pe primele locuri în clasamentele  naționale, fie că vorbim despre examenele elevilor sau ale profesorilor clujeni, fapt care ne onorează și ne responsabilizează, în egală măsură. Îi felicit astăzi pe toți, pentru aceste rezultate la concursul național de titularizare și le urez mult succes, pe mai departe, în cariera didactică. Mulțumesc tuturor celor implicați în comisiile județene și apreciez eforturile colegilor inspectori, ale directorilor și ale tuturor cadrelor didactice implicate în gestionarea examenelor naționale, în județul Cluj”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar a avut loc la data de 17 iulie 2024. Examenul a fost susținut în șase centre organizate la nivelul județului Cluj, unde s-au prezentat 1562 de candidaţi, reprezentând 86,44 %, dintre cei 1807 candidați cu drept de participare la această probă scrisă. 

Menționăm că rezultatele pot fi contestate. Cadrele didactice nemulțumite de notele obținute pot depune contestații în scris la sediul Inspectoratului  Școlar Județean Cluj sau prin e-mail, până miercuri, 24 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și pe site-ul http://titularizare.edu.ro, în data de 31 iulie 2024.

Potrivit IȘJ Cluj, pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5. 

Comentarii Facebook