Vineri 20 Septembrie

Cluj: Proprietarii de câini, acuzați că-și lasă animalele de companie să-și facă nevoile în spațiile de joacă pentru copii: „Nu e sănătos”


Mai multe persoane din Cluj-Napoca au reclamat că proprietarii de câini și pisici își lasă animalele să-și facă nevoile în spațiile de joacă destinate copiilor.  Un clujean care locuiește pe strada Tășnad susține că mai multe persoane își aduc frecvent câinii în parcul parcul pentru copii din apropiere. El a afirmat că accesul animalelor de companie este strict interzis în acea zonă, însă proprietarii nu țin cont de acest aspect. 

În parcul pentru copii situat pe str. Tășnad nr. 18-20, în continuare proprietarii de câini își aduc câinii să-și facă nevoile pe puținele petice de verdeață din parc. Se întâmplă cu frecvență ridicată dimineața până în ora 9, când parcul este gol. Desigur am mai discutat cu agenții în trecut despre situație, iar dânșii au argumentat că există amplasat în parc un regulament în care se menționează clar interzicerea folosirii parcului ca spațiu pentru câini, așa că vă atașez o poză în care un câine însoțit de proprietar își face nevoile exact lângă regulament. Recomandarea lor a fost și să sun să-i chem să vină, problema e că totul se întâmplă într-un timp relativ scurt, câinii fiind deja obișnuiți să tranziteze parcul, să-și facă nevoile și apoi proprietarul să-i scoată din spațiul de joacă. Nu ar reuși agenții să ajungă în timp util pentru constatare. Am văzut că în alte parcuri este un anume tip de panou sugestiv care semnalează strict interzicerea accesul cu câini în parcurile pentru copii. Dacă se poate amplasa și în parcul de pe Tășnad 18-20 două astfel de panouri, unul într-un capăt și unul în celălalt fiind un parc mare, poate mai reușim să rărim cazurile.”, a reclamat un clujean.

O situație similară a fost semnalată într-un parc de pe strada Constantin Brâncoveanu, unde locul de joacă cu nisip este folosit de câini și pisici. 

Avem în parc un loc de joacă cu nisip care nu este deloc un loc de joacă normal, sănătos pentru copii. Cum se știe, este folosit foarte des de pisici și alte animale, iar noi ne luptăm cu copiii să nu se joace nefiind sănătos. Dacă se poate am dori să se pună altceva în locul lui, eventual am văzut masă de tenis foarte practica și dorită de către copii.”, a reclamat o altă persoană. 

Comentarii Facebook