Duminica 8 Septembrie

Cluj: Proprietarii de câini din „orașul de 5 stele”, acuzați că nu curăță după animalele de companie: „Am călcat în rahat de multe ori”


Un clujean îi acuză pe proprietarii de câini din cartierul clujean Gheorgheni că nu strâng după animalele de companie. Bărbatul susține că trebuie să fie mereu atent pe unde calcă, pentru că străzile sunt pline de excremente. El a relatat că nu de puține ori i s-a întâmplat să calce în „rahatul” pe care proprietarii câinilor nu se obosesc să-l curețe. 

În ciuda faptului că proprietarii sunt responsabili să strângă după câinii lor, clujeanul care a reclamat situația susține că municipalitatea ar putea ajuta la reducerea acestor cazuri dacă ar monta în zonă un coș de gunoi special cu pungi pentru câini. 

Pe Aleea din spatele Borsec 2 tot timpul trec oameni cu câini la plimbare și de foarte multe ori oamenii nu adună după câini, după ce își face nevoile. Tot timpul trebuie să ai grijă pe unde calci și de multe ori mi s-a întâmplat sa calc în rahat de câine acolo. Fac sesizarea și în numele vecinilor. Sperăm că puteți pune un coș de gunoi special pentru aruncarea rahatului de câine, dar și un coș de gunoi normal pentru că în zonă nu există coș de gunoi.”, a transmis clujeanul. 

Reamintim că, în urmă cu doi ani, Primăria Cluj-Napoca a investit suma de 24.000 de euro pentru cele 80 de coșuri de gunoi cu pungi pentru câini, amplasate în mai multe zone din oraș. Cu toate acestea, măsura nu a fost înțeleasă și apreciată, iar o bună parte dintre coșurile de gunoi au fost distruse sau utilizate necorespunzător.

Comentarii Facebook