Cluj: Starea de alertă instituită pe strada Uliului, ridicată de autorități. Vezi când vor fi finalizate lucrările!


Starea de alertă instituită pe strada Uliului din Cluj-Napoca, pe fondul alunecărilor de teren, a fost anulată începând cu sâmbătă, 27 iulie, conform unei decizii a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca. 

Măsura de siguranță a fost instituită la data de 1 mai 2024, în urma unor alunecări masive de teren. În paralel, au fost demarate o serie de lucrări pentru consolidarea în regim de urgență a străzii. Abia acum, după aproape trei luni, autoritățile au stabilit că situația de la fața locului nu mai prezintă un pericol pentru clujeni.

Hotărârea prevede încetarea stării de alertă, dar și a măsurilor prevăzute de hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență din luna mai, respectiv amplasarea unor saci de nisip pentru evitarea infiltrațiilor de apă, întreruperea retelelor de apă, gaz și canalizare în zona nr. 9, respectiv instituirea rutelor alternative de acces auto și monitorizarea zonei.

Efectuăm lucrări pe o distanță de aproximativ 100 de metri, iar după ce am făcut expertiza de specialitate, soluția care a fost decisă de către specialiști pentru implementare a fost amplasarea de piloni forați, cu diametrul de un metru. Se amplasează 60 de piloni forați, la o distanță de 34 de centimetri între ei, se umplu cu beton, pentru a consolida acest deal, astfel încât să ajungă oamenii acasă și să nu mai fie probleme”, a declarat primarul Emil Boc, la începutul lunii iulie.

În urma unei vizite recente pe șantier, viceprimarul Dan Tarcea a dezvăluit care este stadiul lucrărilor.

Se toarnă betonul în pilotul forat. Până în acest moment sunt 22 de piloți forați turnați din cei 60 care trebuie făcuți. Discutăm aici de piloți forați la o adâncime de 20 de metri și un diametru de 1 metru, adică piloți de dimensiuni extrem de mari pentru a putea ține dealul de aici.

Suntem în grafic, ritmul este de doi piloți pe zi. Sunt în graficul pe care ni l-am asumat. Firma este mobilizată și lucrează la capacitate maximă, astfel încât pe 3 octombrie să putem da în circulație acest tronson de pe strada Uliului” a explicat Dan Tarcea.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 3 octombrie 2024, iar valoarea acestora se ridică la 5.097.606,10 lei fără TVA.

Comentarii Facebook