Cluj- Tânăr de 29 de ani, găsit mort în condiții suspecte. Familia e convinsă că niște localnici sunt în spatele tragediei. ATENȚIE: IMAGINI ȘOCANTE


AVERTISMENT: Vă avertizăm că articolul conține imagini extrem de violente, care vă pot afecta emoțional 

Tânărul a fost găsit spânzurat la 1 km de staulul de oi. Pe corp avea urme de violență

Un tânăr în vârstă de 29 de ani din satul Feldioara, comuna Cătina, județul Cluj, a fost găsit mort în condiții care, susține familia, sunt cel puțin suspecte. Szegedi Ferencz Imre a fost găsit spânzurat chiar de tatăl lui, în data de 30 mai, dar circumstanțele morții acestuia nu le sunt încă clare părinților.

Toată familia este și acum în stare de șoc, întrucât tânărul nu suferea de depresie și nici nu avea probleme personale.Era tânăr, necăsătorit și fără niciun fel de probleme majore.  Din această cauză, oamenii sunt convinși ca, tânărul, fie a fost omorât, fie a fost forțat să recurgă la acest gest. De altfel, familia a făcut și niște poze pentru a arăta că trupul băiatului avea urme de violență.

tanar spanzurat 2 rani.jpg

tanar spanzurat 1.jpg


tanar spanzurat 3.jpg

Familia Szegedi avea o turmă de 600 de oi, din cauza cărora, se pare este în conflict de ani de zile cu alți localnici care au și ei oi, unii dintre ei fiindu-le chiar rude. Se pare că o amenințare ar fi avut loc chiar cu două zile înainte ca tânărul să fie găsit spânzurat.

Szegedi Martin Francisc, tatăl băiatului, a povestit pentru Știri de Cluj:

„În 28 mai seara au venit la staul, unde era ciobanul nostru, patru dintre acești oameni care ne-au bătut de mai multe ori din anul 2000. Am făcut nenumărate plângeri la poliție. Când a ieșit ciobanul, i-au spus să meargă de acolo că nu cu el au treabă. Două zile mai târziu, l-am găsit pe  băiatul meu spânzurat. Mama lui l-a cautat prima dată la staul și nu l-a găsit, m-a chemat de urgență, că nu știa ce e cu băiatul, de ce nu răspunde. Am mers și l-am căutat și abia după două ore l-am găsit, la aproximativ 1 km de staulul de oi.  Se vedeau urmele clare pe drum cum a fost târât”, a povestit Szegedi Martin Francisc. 

Familia a sunat de urgență la poliție, iar polițiștii s-au deplasat la locul tragediei.  Reprezentanții IPJ Cluj au declarat pentru Știri de Cluj:

”Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem că, în cursul zilei de 30 mai a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați despre faptul că un bărbat, de 29 de ani, ar fi fost găsit fără semnale vitale, spânzurat, pe un teren extravilan din comuna Cătina. S-a efectuat cercetarea la fața locului de către o echipă operativă de polițiști, iar din primele verificări s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, trupul bărbatului fiind transportat la I.M.L. Cluj în vederea efectuării expertizei medico-legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Familia a angajat un avocat, care a depus în data de 3 iunie 2024 o sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca.


”Ulterior, cauza a fost preluată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ca urmare a unei sesizări înaintate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, sub coordonarea și îndrumarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, urmând a fi dispuse măsurile legale în funcție de rezultatul anchetei”, au mai declarat reprezentanții IPJ Cluj pentru Știri de Cluj.

Familia Szegedi încă așteaptă răspuns la întrebările pe care le are legat de împrejurările în care fiul lor a fost găsit mort. „Avocatul ne-a comunicat ieri că dosarul se află la procurori. Dar că, din păcate, nu se știe când vom fi chemați la audieri”, a mai declarat Szegedi Martin Francisc, tatăl băiatului.  

tanar spanzurat 4.jpg


Comentarii Facebook