Cluj: Un vârstnic a distrus, în repetate rânduri, cablurile de control acces la punctele de colectare a deșeurilor menajere. A fost reținut de polițiști


Un vârstnic de 66 ani de ani din Câmpia Turzii a fost reținut ieri, 30 iulie, de către oamenii legii, după ce ar fi distrus, în repetate rânduri,  cablurile de la sistemele de control acces la punctele de colectare a deșeurilor menajere.

Bărbatul ar fi tâiat sau rupt, de mai multe ori, cablurile de acces, asfel fiind întreruptă sursa de energie electrică și permis accesul în interiorul punctului de colectare. 

Prejudiciul cauzat de acesta se ridică la suma de 3.600 de lei. 

,,În cursul zilei de 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au organizat o acțiune în cadrul căreia a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, cercetat pentru infracțiunea de distrugere în formă continuată. (19 acte materiale)

Din primele activități investigative s-a constatat că, în perioada 2023 - 2024, bărbatul de 66 de ani, din Câmpia Turzii, ar fi distrus în repetate rânduri, prin tăiere ori rupere, cablurile de la sistemele de control acces la punctele de colectare a deșeurilor menajere, fiind întreruptă sursa de energie electrică și permis accesul în interiorul perimetrului punctului de colectare, cauzând un prejudiciu estimat la aproximativ 3.600 de lei.

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Cercetările au fost demarate de către Biroul de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în urma sesizării făcute de reprezentanții unei instituții publice din municipiul Câmpia Turzii.

Probatoriul administrat a condus la reținerea bărbatului de către polițiști, pentru 24 de ore, care, ulterior, va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, în vederea dispunerii măsurilor ulterioare," au transmis reprezentanții IPJ Cluj.


Comentarii Facebook