Duminica 8 Septembrie

Cluj: Val de nemulțumiri privind lucrările de pe Valea Chintăului: „Când plouă, cade pământul pe trotuar”/ „Vine din toaletă în spațiul public”


Clujenii care locuiesc pe strada Valea Chintăului au prezentat municipalității o listă cu primele nemulțumiri privind lucrările de modernizare derulate în ultima perioadă. Oamenii susțin că lucrările au fost făcute de mântuială în unele porțiuni, iar problemele pe care le-au întâmpinat până acum nu vor fi remediate în totalitate. 

Un clujean susține că muncitorii au refuzat să construiască o bordură mai mare între trotuar și spațiul verde. Astfel, de fiecare dată când va ploua, există posibilitatea ca pământul să cadă pe trotuar.

Pe strada Valea Chintaului 25, unde lucrările la trotuare s-a încheiat recent, s-a refuzat adăugarea de încă cel puțin un strat de bordură la limita dintre trotuar și spațiul verde, ceea ce duce la căderea pământului pe trotuar când plouă, înclinația terenului fiind mare, iar la alte porți s-a făcut acest lucru.”, a relatat un clujean. 

O altă persoană a reclamat o situație la fel de gravă. Mai precis, clujeanul susține că muncitorii au omis intenționat o scurgere care vine din toaleta unui vecin direct în spațiul public. El a relatat că vecinii săi nu au vrut să se conecteze la apă și canalizare și nici nu au o fosă septică. 

La adresa strada Valea Chintaului nr.27, strada recent asfaltată și unde s-au făcut lucrări la trotuare, muncitorii au omis intenționat aceasta scurgere care vine din toaletă în spațiul public, locuitorii nevrând să se conecteze la apă și canalizare și nici fosă septică. Pe lângă mirosul îngrozitor, lichidul se scurge pe trotuar și pe lângă acesta.”, a reclamat un alt clujean. 

Modernizarea străzii Valea Chintăului a costat 68,3 milioane de lei, bani plătiți de Primăria Cluj-Napoca din bugetul local. Potrivit proiectului, până la data de 31 iulie 2024, trebuie să fie realizate următoarele lucrări:

– execuție rețea de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii;

– lucrări de consolidare teren cu ziduri de sprijin pe tronsoane;

– execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică;

– relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene;

– execuție rețea iluminat public – stâlpi noi dotați cu 60 lămpi LED;

– execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră;

– amenajare 9 stații de autobuz CTP.

Comentarii Facebook