Clujean, condamnat la 10 luni de închisoare după ce i-a spus ,,îţi dau o bucată şi leşini” unui polițist local care i-a cerut să-și mute mașina


Un clujean s-a ales cu luni bune de închisoare după ce a amenințat un polițist de la Locală. 

Acesta a fost condamnat, săptămâna trecută, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, dar și la plata a 10.000 lei daune morale, după ce în octombrie 2022 a agresat verbal un polițist care îi ceruse să-și mute mașina, deoarece circulația era restricționată pentru Zilele Clujului.

Bărbatul, un agent de vânzări de 45 de ani, s-a îndreptat către polițist și l-a amenințat, pe un ton agresiv, potrivit Actual de Cluj.

Polițistul l-a reclamat pentru ultraj și a cerut daune morale de 10.000 de lei. Bărbatul nu și-a recunoscut fapta.

Potrivit probelor, în timp ce polițiștii locali se ocupau cu ridicarea unei mașini parcate pe o stradă din Cluj-Napoca, au văzut un bărbat care se afla lângă altă mașină. Polițistul i-a atras atenția și i-a cerut să-și mute mașina însă bărbatul a reacționat nervos. A urmat următoarea discuție: 

Clujean: ,,Ce vrei mă?”, ”Ce îţi trebuie mă?”, ”Cine eşti tu să îmi spui să mut maşina?”, ”Îţi dau o bucată şi leşini, mă!”

Polițist Local:  ,,Domnule, v-am spus frumos să mutaţi maşina pentru că se închide strada”

Clujean: ,,Ce mi-ai spus frumos, ai strigat la mine ca un ţigan”

Polițist Local: ,,Vă rog frumos să nu vă apropiaţi”.

Clujean: ,,Da’ de ce să nu mă apropiu? Că mi-ai spus să mă duc la maşină, nu mi-ai zis să mă duc la maşină? Bă, nu mi-ai spus să merg la maşină? Nu mi-ai zis cum te numeşti, cine eşti, ce doreşti, ai dat drumul la alarmă, ca să ce…. că o ridici, cum o ridici? Îi închisă strada?Spune-mi te rog unde-i închisă strada. Bă, unde-i închisă strada… aici am venit pe lângă colegii tăi, cum comentezi aşa mă? Îţi dau o bucată şi leşini mă, nu ţi-i ruşine”.

Polițistul îi cere mai apoi clujeanului buletinul care îi răspunde ,,nu-ţi dau nimic”.

Totul a fost surprins într-o înregistrare audio-video realizată cu telefonul mobil personal al polițistului. În înregistrare se văd clar gesturile şi ameninţarea adresate victimei de către inculpat. 

De asemenea magistrații au decis ca polițistul să primească și suma de 10.000 de lei, daune morale.

,,Instanța reține că în urma săvârșirii faptei, partea civilă a suferit, în mod cert, o suferință psihică, întrucât i-a fost adusă atingere integrităţii psihice şi demnităţii, astfel având dreptul de a primi despăgubiri (...)

Instanța apreciază că suma de 10.000 lei, solicitată de partea civilă cu titlu de daune morale, este proporțională cu prejudiciul adus demnităţii şi integrităţii psihice a acestuia”, se arată în motivarea instanței, potrivit sursei citate. 

Decizia luată către Judecătoria Cluj-Napoca nu este definitivă, fiind posibil ca inculpatul să facă apel timp de 10 zile.  

Comentarii Facebook