Duminica 8 Septembrie

Clujean, condamnat la închisoare cu executare după ce a furat un gps, 3 bețe de pescuit, 70 de lei și un pachet de țigări. Cât timp va petrece după gratii


Patru luni de închisoare cu executare pentru un clujean care a furat mai multe bunuri din două mașini.

Fapta s-a petrecut în urmă cu 5 ani însă condamnarea magistraților de la Judecătoria Gherla a venit doar acum câteva zile.

La începutul lunii august 2019 bărbatul a observat că geamul unei mașini parcate era deschis. Astfel, a deschis mașina și ,,s-a servit” cu 3 cele 3 bețe de pescuit echipate cu mulinete și a plecat liniștit acasă. Astfel l-a păgubit pe șofer de 1000 de lei. 

Acesta a declarat că ar fi vândut mai apoi uneltele de pescuit, informează actualdecluj.ro.

La mai bine de o lună, clujeanul a încercat să ,,dea iar lovitura” furând de această dată,tot dintr-o mașină un GPS marca Garmin, un pachet de țigări și un portmoneu în care se afla suma de 70 de lei, un card bancar ING și mai multe acte. 

Victima a fost păgubită astfel cu 1.000 lei.

Deși judecătorii l-au trimis în judecată în stare de libertate, clujeanul a ajuns după gratii chiar înainte de aflarea pedepsei, fiind condamnat între timp în altă cauză.

Pentru cele două furturi, bărbatul a primit câte trei luni de închisoare în regim de detenție, pedepse contopite de instanța judecătoriei Gherla, care a aplicat-o pe cea mai gravă și a adăugat un spor de o treime din a doua, rezultând patru luni de închisoare.

Mai mult, individul avea și antecedente, fiind condamnat de mai multe ori când era minor, pentru fapte similare, îndreptate împotriva patrimoniului. În plus, acesta a fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni și în străinătate. 

Instanța consideră că acesta reprezintă un real pericol pentru societate fiind o persoană predispusă la comiterea de infracțiuni de acest gen. 

Hotărârea luată de magistrați nu este definitivă și poate fi atacată prin apel. 

Comentarii Facebook