Duminica 8 Septembrie

Clujean: „Mașinile să nu mai tranziteze Hoia/Toată empatia pentru oamenii de pe Uliului, dar Primăria nu trebuia să dea autorizații în zonă”


Activiștii civici clujeni semnalează din nou intervenția autorităților locale în pădurea Hoia. După surparea drumului de pe strada Uliului, un drum de acces a fost lărgit și pietruit chiar în pădure. 

Asta deși, Emil Boc anunța în programul electoral că Pădurea Hoia e arie naturală. 

Primarul Emil Boc a anunțat în programul electoral că Pădurea Hoia e arie naturală. Așa arată un drum de arie naturală... Toată empatia pentru oamenii de pe Uliului cărora li s-a surpat drumul, dar primăria nu trebuia sa dea sub pădurea Hoia autorizații de construire. 

Mai mult, sunt variante pentru cele cateva zeci de familii să ajungă la Cluj si fara a tranzita pădurea, acum înlesnită de RSDP din subordinea primăriei. De ce nu am văzut niciun panou cu autorizație de construire sau reparație? Și atunci de ce drumul lărgit și pietruit e exact același împotriva căruia am protestat acum câțiva ani menit să ducă la dezvoltări imobiliare preconizate sub Hoia cu mii de apartamente?! 

Cerem: bariere cu cartelă acum, mașinile să nu mai tranziteze prin Hoia, parcare jos la Tetarom o mie de locuri, 200 de metri de pădure, mașinile nu mai au nici o scuză în pădure! Arie naturală acum!”, a transmis activistul civic clujean Adrian Dohotaru.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie un crater uriaș a apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren. Strada a fost complet blocată pentru accesul mașinilor. Autoritățile au creat o rută alternativă de deplasare ca oamenii să poată ajunge acasă, în zona pădurii Hoia. 

Comentarii Facebook