Duminica 8 Septembrie

Clujean obligat să plătească daune de mii de lei după ce și-a scăpat câinele din lesă. Cât trebuie să scoată bărbatul din buzunare


Magistrații de la Judecătoria Turda au decis că un clujean este responsabil pentru un incident rutier, provocat din cauza patrupedului său.

Câinele acestia sărise în stradă, în fața unei mașini care circula pe strada Constructorilor din Turda iar șoferul nu a mai putut evita impactul, care i-a produs daune la mașină, informează turdanews.ro.

Totul s-a petrecut pe data de 4 septembrie 2022, magistrații luând acum decizia că bărbatul este responsabil pentru daunele produse de animal, fiind nevoit să-i plătească șoferului 4.742,70 lei daune, plus 2.857 de lei, cheltuieli de judecată. 

Clujeanul a solicitat ca acțiunea să fie respinsă, explicându-le judecătorilor că animalul nu a fost lăsat nesupravegheat ci a scăpat din lesă. Mai mult aceasta a motivat că prejudiciul produs în urma incidentului nu a fost atât de mare și a amintit și faptul că nu a fost amendat de polițiști la momentul faptei, ceea ce ar demonstra că nu ar fi încălcat legea.

Păgubitul a reclamat însă în fața magistraților faptul că a fost nevoit să ajungă la proces deoarece proprietarul câinelui de talie mare ar fi fost de acord să-i repare mașina în urma incidentului, însă s-ar fi ,,răzgândit” ulterior.


Comentarii Facebook