Clujean pus la zid pentru că alerga pe o stradă dintr-o zonă de lux: „Ce-i aici, pistă de alergare?”/„N-am voie nici să merg pe strada MApN-istului”


Un clujean a trăit o experiență revoltătoare în timp ce alerga împreună cu o prietenă pe strada Mareșal Constantin Prezan din Cluj-Napoca. În loc să fie lăsați în pace să-și continue activitatea, cei doi au fost abordați de un trecător care le-a strigat: „Incredibil! Da’ ce-i aici, pistă de alergare!?”

Într-o postare pe Clujul Civic, Vlad Cărbune și-a exprimat indignarea față de această reacție și de atitudinea generală din România față de transportul sustenabil și activitățile fizice:

„Mai scriu uneori aici, în online, despre cum biciclistul și toată ideea de transport sustenabil și sănătos e bagatelizată și uneori chiar batjocorită de autoritățile noastre publice – la ani lumină de atitudinea țărilor civilizate, în care mașina personală e secundară și bicicleta, trenul, transportul public sunt prioritare și se face totul pentru ele.”

Clujeanul a continuat, povestind întâmplarea bizară: „Dar azi mi-a fost dat să trăiesc ceva și mai și: Pe o stradă publică din oraș, mi s-a spus – mie și unei amice cu care alergam – 'Incredibil! Da’ ce-i aici, pistă de alergare!?' :)))) Nu pot decât să râd, dar e tragic.”

El a subliniat că strada respectivă, situată în zona Iulius, este cunoscută pentru apartamentele și casele cumpărate la prețuri mici de către persoane influente. Clujeanul și-a exprimat frustrarea că nu mai poate nici măcar să alerge pe trotuar sau pe stradă fără a fi deranjat:

„Strada e Mareșal Constantin Prezan, strada aia din zona Iulius în care mapn-iștii și-au luat apartamente cu 26 de mii de euro și case (!!!) cu 68 de mii de euro… Deci mai nou, n-am voie nici să alerg pe trotuarul sau strada „proprietarului” mapn-ist. Dar să merg la pas am voie? Pe un domeniu public? Sau mai bine să stau doar în casă să nu-l deranjez? Cum naiba să fac să le fie bine ăstora care nu înțeleg nimic din nimic?”

În final, acesta și-a exprimat iubirea pentru orașul natal, în ciuda dificultăților întâmpinate: „Sunt clujean. M-am născut la Stanca. Și iubesc orașul ăsta, la naiba!, cu toți cretinii și idioții care viețuiesc în el...”

Comentarii Facebook