Clujeanul Marius Balo, în greva foamei de 20 de zile pentru o româncă închisă în China. Cazul Alinei Apostol ignorat total de autorități


Marius Balo, clujeanul care a fost întemnițat, opt ani, într-o închisoare din China, se află în cea de-a 20-a zi de grevă a foamei pentru a determina Ministerul Justiției să facă demersurile necesare pentru transferul Alinei Apostol în țară.

Cazul Alinei Apostol, traducătoarea închisă de 7 ani în China pentru o fraudă bancară, este ignorat de premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului - Nicolae Ciucă și ministrul Justiției - Alina Gorghiu.

Traducătoarea se află de șapte ani în  închisoare, în China, în urma unei condamnări pentru fraudă bancară de 12 ani. 

Zilele trecute, în disperare de cauză, Marius Balo a transmis mesaje emoționante ministrului Justiției, Alina Gorghiu, premierului Marcel Ciolacu și președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. 

Ciolacu, Ciucă și Gorghiu au ignorat cazul Alinei Apostol. Primii doi au ignorat mesajele lui Marius Balo prin răspunsuri politicoase, dar fără efect, iar ministrul Justiției- Alina Gorghiu a ignorat total mesajele lui Balo. 

„Ministerul Justiției așteaptă din China, în dolce «far niente», un număr de cont în care părinții să vireze amenda Alinei și astfel să fie îndeplinite toate condițiile impuse de partea chineză pentru transfer. Părinții i-au vândut apartamentul fetei, au banii. Ministerul Justiției trebuie doar să facă rost de numărul de cont”,  a spus Marius Balo, pentru Adevărul.

Mesajul transmis de Marius Balo ministrului Justiției, Alina Gorghiu:

„Cu rugăminte, doamna ministru, revin către dumneavoastră. Sunt Marius Balo, teologul clujean care este în a 17-a zi de greva foamei pentru Alina Apostol. Revin către dumneavoastră cu rugămintea să-mi acordați doar 5 minute din timpul dumneavoastră în oricare zi din această săptămână. Eu, dacă îmi dați de veste, imediat mă urc pe tren și vin la București, doar să mă cunoașteți, doamna ministru. Sunt convins că vă va ajuta să înțelegeți drama prin care trece și suferințele prin care prin care trece Alina în acest moment și este imposibil să nu putem să facem ceva pentru ea. Eu sunt în a17-a zi de greva foamei și sunt decis să merg înainte atât timp cât va fi nevoie. Vă rog din suflet să nu treceți cu vederea acest mesaj să încercăm să facem ceva.

Este imposibil să nu putem să facem rost de un număr de cont, doamna ministru. Este imposibil acest lucru. Vă rog din suflet să plecați urechea la acest la acest mesaj. Eu doresc doar să primesc un semn de la dumneavoastră dacă se poate să vă întâlnesc, să vă povestesc doar câteva momente să vă spun prin ce am trecut eu acolo. Sunt convins că vă va ajuta acest lucru să înțelegeți, să înțelegeți necazul și durerea fetei acesteia care e întemnițat acolo. Vă rog din suflet să nu treceți cu vederea mesajul meu. Vă rog din suflet să o ajutați pe Alina”.

Comentarii Facebook