Clujeni de nota 10! ”S-a văzut puterea comunității cu adevărat”. Locuitorii din Căpușu s-au mobilizat pentru comună FOTO


Locuitorii din Căpușu, județul Cluj, nu erau mulțumiți cum arată intrarea în comună. S-au mobilizat rapid și au schimbat radical situația.

Faptul că ”omul sfințește locul” este o zicală veche, care a fost reconfirmată zilele acestea de un grup de locuitori din Căpușu.

Nemulțumiti de felul în care arăta intrarea în comună,  au reacționat rapid la o chemare pe grup a vecinului Balla Jozsef.

Înfrumusețăm satul. 
Miercuri, 26 iunie de la ora 18:00, organizăm o “mișcare” de înfrumusețare prin care dorim să facem intrarea în sat mai plăcută estetic prin tunderea ierbii și a buruienilor. Fiecare cetățean dornic este binevenit să se alăture !
Este nevoie de oameni cu motocoase și echipament propriu pentru acest scop. 
Pentru detalii și idei, vă rog trimiteți mesaj în privat. Mulțumim și vă așteptăm !” a scris Balla Jozsef, care a postat și o poză cu zona care necesita ”înfrumusețare”.

inainte.jpg

Chiar dacă a fost o chemare din scurt, localnicii au răspuns și s-au prezentat, cu mic, cu mare, la acțiune. Au reușit să taie iarba, să curețe șanțurile, să adune mizeriile și să taie din arborii care blocau vederea pentru șoferi. 

Toate astea cu scule proprii aduse din gospodării.

capus 1.jpg

capus 2.jpg

capus 3.jpg

La final, inițiatorul le-a mulțumit participanților printr-un scurt anunț: ”Ieri ne-am adunat în număr frumos și am făcut treabă serioasă. S-a văzut puterea comunității cu adevărat. Mulțumim foarte mult tuturor pentru efortul depus și sperăm să mai continuăm curând și cu alte proiecte!”

Îi felicităm și noi pe cei din Căpușu și sperăm că modelul lor nu este singular. Dacă și în comunitatea ta oamenii se mobilizează să-și înfrumusețeze zona sau pentru alte cauze ale comunității, trimite-ne poze și informații. Vrem să promovăm aceste acțiuni ale clujenilor de nota 10!
capus 10.jpg


Comentarii Facebook