Duminica 8 Septembrie

Clujenii ar putea obține documentele pentru locuințe mult mai ușor! Aurelia Cristea (PSD): ,,Un birou unic, prin care se eliberează toate avizele” (P)


Clujenii care doresc să își construiască o locuință în Cluj-Napoca se confruntă cu zile întregi pierdute pe drumuri pentru a obține avizele și autorizațiile necesare începerii procesului de construire.

Un răspuns la acest lucru este înființarea unui birou unic de urbanism, de unde să se poată obține toate documentele necesare construirii oricărui spațiu pe raza municipiului, propune candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.

„O soluţie ar fi un Centru Integrat de Urbanism, un birou unic, prin care se eliberează toate avizele şi autorizaţia de construire. Practic, ducem acolo toate companiile de utilităţi, astfel încât o cerere pentru o autorizare de construire să aibă un singur destinatar şi de acolo să primească răspunsul, la acest birou unic.

Vor conlucra între ei furnizorii de apă, canal, gaz, curent, telecomunicaţii, pompieri, poliţie, chiar şi DSP acolo unde este cazul. 

Ei discută între ei, evaluează lucrurile şi dau avize. 

Oricine, indiferent că este dezvoltator imobiliar sau persoană fizică care își construiește o casă, un spațiu, trebuie să se adreseze într-un singur loc, cu solicitarea pentru autorizația de construire.”, a explicat Aurelia Cristea.

Acest lucru ar eficientiza procesul de obținere a avizelor și în cadrul proiectelor imobiliare din Cluj-Napoca dar și pentru clujenii de rând. Mai mult, înființarea unui astfel de Centru Integrat de Urbanism, alături de digitalizarea procesului de obținere a documentelor ar crește și nivelul de transparență în actele administrative. 

,,Toate lucrurile trebuie duse într-un singur loc. Acest birou unic va scurta practic toate aceste deplasări şi termene care în prezent afectează toată piaţa imobiliară. Aceste deplasări îi afectează și pe cei care au o bucată de teren în Cluj, sunt locuitori ai municipiului Cluj-Napoca și aș dori să-și construiască pentru copii și pentru ei și nu reușesc să facă asta din motive birocratice ”, a concluzionat Aurelia Cristea. 

Acest articol este unul publicitar al PSD, oferit în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. Cod mandatar CMF: 21240002

Comentarii Facebook