Duminica 8 Septembrie

Clujenii care locuiesc pe străzile centrale, revoltați de reducerea locurilor de parcare: Oferiți respect tuturor cetățenilor, nu doar tăiați facilități


Numărul locurilor de parcare continuă să se reducă dramatic în Cluj-Napoca, iar Primăria nu vine cu alternative pentru riverani. Curg sesizările de la clujenii care solicită administrației locale „alternative reale” la locurile de parcare care dispar din zona ultracentrală. 

Mulți clujeni ce autorităților acces la parkingul Primăriei cu abonament și spun că ce de la Cluj Arena nu este o opțiune, deoarece mașina trebuie scoasă din parcare la fiecare 72 de ore. Fiind și foarte departe pentru situații de urgență. 

„Parking cu abonament lunar pentru riveranii din zona Pieței Unirii. Având în vedere faptul că Primăria reduce constant numărul locurilor de parcare disponibile pentru abonament pentru riveranii zonei centrale a orașului, solicităm Primăriei alternative reale și de bun simț pentru riverani pentru a ne parca mașina cu abonament lunar/anual. 

Marea majoritate a locuitorilor din zona centrala nu folosim mașina zilnic, încercăm sa mergem pe jos, să folosim transport în comun cat mai mult, însă mașinile trebuie să le lăsăm undeva, ideal ușor/rapid accesibile în caz de urgență. Toți căutăm o variantă legală și sigură pentru a face acest lucru, și a nu lăsa mașinile parcate în zone ce pot cauza inconveniențe. 

Nu este însă corect să nu ni se ofere alternative înainte de a se reduce și mai mult și constant locurile de parcare din zona. Nici nu este normal sa fim trimisi sa parcam masinile la 2-3-5 km distanta. Cluj Arena nu este o opțiune deoarece trebuie scoasă masina la fiecare 72 h. Este și foarte departe pentru situații de urgență. Dacă tot dorim sa fim aliniați cu restul Europei occidentale și civilizate, mai întâi oferim respect tuturor cetățenilor, inclusiv celor din zona centrala, si oferim respect și alternative, nu doar taiem din facilități”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Comentarii Facebook