Clujenii care s-au mutat în Florești, măcinați de regrete: „V-ați mutat din Cluj-Napoca în... trafic/Nu merită, e jale”
În ultimii ani, tot mai mulți locuitori din Cluj-Napoca au ales să se mute din aglomerația orașului în localitățile din jur, comuna Florești fiind una dintre localitățile preferate datorită prețurilor mai accesibile la case.
Totuși, înainte de a face pasul cel mare, mulți clujeni se întreabă dacă merită să părăsească confortul unui apartament din orașul de cinci stele pentru o casă într-o zonă aflată în continuă dezvoltare.
Traficul intens, lipsa unor facilități sau calitatea vieții sunt doar câteva dintre aspectele de care cei care vor să se mute din Cluj-Napoca în Florești țin cont.
Pe rețelele de socializare, un clujean i-a întrebat pe cei care au lăsat în urmă orașul de pe Someș pentru cea mai mare comună din România, dacă sunt fericiți cu decizia luată.
„Oameni care v-ați mutat din Cluj în Florești. Merită? Ce experiențe aveți?
Vrem tare mult să ne mutăm din bloc, într-o casă, dar cu prețurile la case din Cluj nu merită. În Florești se găsesc deja case sub 200k euro.
Cei care ați făcut mișcarea asta, ați regretat sau sunteți mulțumiți? Nu am auzit lucruri bune despre trafic în zonă, în special la ore de vârf și am auzit de la cunoștințe că sunt deseori probleme cu vecinii gălăgioși.
Care sunt pro și contra cu locuitul în Florești?”, a întrebat clujeanul.
Răspunsurile nu au întârziat să apară, iar comentariile au adus în prim-plan atât avantajele, cât și dezavantajele locuirii în Florești.
„Man, eu nu pot înțelege cum puteți să vă mutați în satul ăla industrial. Nu vă deranjează vizual?”, a comentat un internaut, exprimându-și dezaprobarea față de aspectul urbanistic al zonei.
Totuși, alți utilizatori au oferit experiențe pozitive.
„Eu m-am mutat dintr-un apartament din Bulgaria la casă în Florești acum 1 an. Zona în care stau, cartier Iazului, e zonă doar de case/vile/duplexuri, deci P+1. Încă sunt parcele libere și se construiește în continuu. Suntem 8 duplexuri, toți vecinii sunt oameni faini și ne înțelegem foarte bine, ansamblul este securizat. Depinde foarte mult de zonă, însă în Florești ori e iad, ori e rai…Bine, nu chiar rai, dar sunt zone faine și construcții de calitate bună”, povestește un alt clujean mutat în Florești.
În ceea ce privește traficul, unii au menționat că, în special dimineața și seara, naveta către Cluj poate deveni o adevărată provocare.
Dimineața, la ora de vârf, ori pleci mai devreme și ajungi cu o oră mai repede la locul de muncă, ori ajungi mult prea târziu. După-amiaza, e jale, iar dacă mai prindem un accident, e o problemă mare. În rest, dacă poți evita aglomerația, e chiar ok”, a spus un alt internaut.
„V-ați mutat din Cluj-Napoca în... trafic”, susține o altă persoană.
Un alt clujean a relatat următoarele: „Mutat în Florești de 2 ani. Dacă lucrezi în Cluj și faci naveta zilnic, nu merită (indiferent de oră). Dacă lucrezi de acasă, e mai ok, dar trebuie să te împaci cu unele compromisuri, cum ar fi lipsa parcurilor sau a trotuarelor (da, e pe bune). Practic, e o provocare să ieși cu un copil la plimbare”.
În schimb, un alt internaut sugerează o abordare prudentă: „Stai două săptămâni în chirie acolo și o să îți treacă. În loc de Florești, merită să stai literalmente în Sibiu (ca și timp la orele de vârf, faci la fel să ajungi în orașul Cluj-Napoca). Foarte trist, dar adevărat. Cluj-Sibiu 1h 30 min pe autostradă să ajungi în Zorilor și după ce se termină drumul expres Tureni, vor mai scădea 10 min. Lidl Florești – Pod Mănăștur 1h 30-1h 45”.
0 Comentarii