Duminica 8 Septembrie

Clujenii de pe strada Răsăritului, exasperați de claxoanele trenurilor: „Ar trebui montată o barieră pentru pietoni, cum sunt în toate țările europene”


O clujeancă care locuiește pe strada Răsăritului și-a exprimat nemulțumirile în legătură cu gălăgia produsă de claxoanele trenurilor care tranzitează zona. Ea susține că, în fiecare noapte, la diferite intervale de timp, trebuie să suporte zgomotul asurzitor, ținând cont că mecanicii de locomotivă țin apăsat claxonul pe o distanță semnificativă.

Clujeanca susține că situația neplăcută pe care o experimentează în fiecare noapte ar putea fi evitată, dacă ar fi montate bariere care să blocheze accesul pentru pietoni, așa cum se întâmplă în toate țările europene. De asemenea, ea a afirmat că alte variante pentru minimizarea problemei ar fi reducerea volumului în cazul claxoanelor sau reducerea vitezei de deplasare a trenului. 

Locuitorii străzii Răsăritului trebuie să suporte claxoanele trenurilor, care în majoritatea timpului sunt pe cateva sute de metrii pentru bariera de pe strada Fabricii de Zahăr. Vă rugăm să luați măsuri ca pe timp de noapte să nu se mai folosească goarnele la capacitate maximă sau bariera să blocheze accesul și pentru pietoni, cum sunt în toate țările europene pe care le tot primim exemplu. Altă variantă ar fi ca trenurile să circule cu 30 km/h până părăsesc orașul. Sper din suflet că la modernizarea Bulevardului Răsăritului ați luat în considerare paravane fonice. Toate cele bune.”, a semnalat o clujeancă. 

Comentarii Facebook