Duminica 8 Septembrie

Clujenii din Borhanci, inundați la fiecare ploaie din cauza bazinului de înot: „Primăria nu a făcut lucrări pentru drenarea apelor pluviale”


Lucrările pentru realizarea bazinului de înot din Borhanci le dau bătăi de cap clujenilor care locuiesc în zonă. Aceștia susțin că, după fiecare ploaie, casele și curțile lor sunt inundate. Principala cauză ar fi tocmai faptul că Primăria Cluj-Napoca nu a luat în calcul amenajarea unor șanțuri pentru drenarea apelor pluviale. 

Un clujean care locuiește pe Aleea Buziaș a relatat că au fost construite drumuri noi de acces la șantier, însă s-a modificat semnificativ geografia terenurilor. Prin urmare, în urma ploilor se formează bălți uriașe și apele pluviale ajung în curțile și casele din zonă. El a solicitat municipalității clujene să intervină de urgență și să demareze lucrările necesare în așa fel încât apele pluviale să ajungă în pârâul Becas, nu spre proprietățile oamenilor. 

De când au început lucrările la șantierul pentru Bazinul de înot din Borhanci, la fiecare ploaie cei care locuim pe Aleea Buziaș suntem inundați datorită faptului că Primăria nu a efectuat niciun fel de lucrări prealabile de drenare a apelor pluviale. Șantierul și-a construit drumuri noi pentru acces la șantier, a început săpăturile modificând dramatic geografia terenurilor. Acum, la fiecare ploaie, apa se scurge în torente, în spatele gardului curții noastre formând un lac sau deversează în Aleea Buziaș inundând curțile vecinilor ce au casele din josul Aleei Buziaș. Va rugăm de urgență să interveniți cu lucrările necesare așa încât apele pluviale să fie conduse în jos pe strada Bicaz, spre pârâul Becas, nu spre casele noastre, să ne distrugă gardurile, casele și bunurile. Pe strada Bicaz, drum public aflat în administrarea Primăriei, nu s-au făcut niciun fel de lucrări de captare și dirijare a apelor pluviale. Toate utilitățile le-am introdus noi, locuitorii din zonă, pe banii noștri (canalizare, curent electric, gaz), iar Primăria ar trebui să contribuie și ea, întreținând strada Bicaz și realizând lucrările pentru aducțiunea apelor pluviale. Vă solicităm să veniți la fața locului, să vedeți situația și să discutați cu locuitorii din zonă. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră și de măsuri urgențe!”, a semnalat un clujean.

Contractul pentru realizarea bazinului de înot din Borhanci, în valoare de peste 28 de milioane de euro, a fost semnat în primăvara acestui an. Ulterior, în luna mai, au început lucrările pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci” pe o suprafața construită desfășurată de 11.460 mp. 

Bazinul de înot trebuie să fie construit în 18 luni de la data începerii lucrărilor.  Proiectul construirea unei clădiri pe trei niveluri, cu o capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație, inclusiv bazin olimpic de sărituri.

Comentarii Facebook