Vineri 20 Septembrie

Clujenii din Borhanci, sub un nor de praf din cauza lucrărilor pentru bazinul de înot: „Aspiri în locuință și aduni pământ”


O clujeancă de pe strada Aleea Buzias din cartierul Borhanci susține că, din cauza lucrărilor pentru bazinul de înot, localnicii din zonă trebuie să îndure zilnic un nor de praf.

Ea a relatat că admite un nivel normal de praf, în condițiile în care sunt în derulare o serie de lucrări majore, însă  nu se aștepta că va fi nevoită să-și țină geamurile închise de teamă că se va trezi cu un strat gros de praf pe mobilier după numai câteva secunde. 

Vă scriu în calitate de proprietar al unui imobil situat pe str. Aleea Buziaș, Cartier Borhanci. Întâmpinăm o problemă majoră cu praful ce se ridică de la organizarea șantierului a bazinului de înot, cât și a celorlalte construcții care sunt în derulare, școală, grădiniță, creșă. 

Nu contestăm, ci admitem un nivel normal de praf pentru aceste lucrări, dar când aspiri în locuință și aduni efectiv pământ sau găsești praf vizibil pe orice suprafață din casă dacă lași geamul rabatat, deja este cu mult depășit acest prag de normalitate. 

Întreaga comunitate de proprietari a acestei stradă am dezbătut acest subiect și este inadmisibil acest aspect, nu este sănătos pentru noi și copiii noștri, ne-am mutat în această zonă, mai îndepărtată centrul orașului, de zgomot poluare fiind cu probleme de sănătate și respiratorii, cel puțin cazul meu. 

Pe lângă disconfortul că nu poți să deschizi geamurile în locuință, nu poți să vă usuci rufele în aer liber, ar mai fi și problema depunerilor de praf/nisip pe fațadele caselor noastre, mașini, terase, sau orice obiect de afară. 

Tot ce dorim este să conviețuim în condiții normale până la finalizarea proiectului, astfel că vă rog să luați măsurile necesare, precum sunt luate și la alte șantiere. 

Se circulă cu mașini mari pe un drum de pământ ce ridică în urma lor un nor de praf, praf ce vine direct înspre casele noastre, provocând cele menționate mai sus.

Vă rog să luați toate cele menționate în considerare și să nu vă ajutați cu o soluție în această problemă. Așteptăm răspuns la această sesizare efectuată, asumat și cu respect. Mulțumim anticipat.”, a semnalat o clujeancă într-o sesizare transmisă Primăriei Cluj-Napoca.

*Fotografie cu caracter ilustrativ!

Comentarii Facebook