Miercuri 2 Octombrie

Clujenii din cartierul de fițe Bună Ziua strâng cureaua! Au început să-și spele mașinile și ATV-urile în fața blocului, chiar dacă riscă amenzi usturătoare


Locuitorii din cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca strâng cureaua cât de mult se poate. Din cauza scumpirilor din ultima vreme sau din prea multă comoditate, oamenii aleg să-și spele mașinile în fața blocului, pe trotuare, chiar dacă riscă amenzi usturătoare. 

Un clujean a reclamat că mai multe persoane care locuiesc într-un bloc de pe strada Nicolae Colan din cartierul Bună Ziua aleg să-și spele mașinile și ATV-urile în curtea interioară a blocului. 

Clujeanul susține că vecinii de bloc își spală aproape zilnic vehiculele, fără să țină cont că detergentul și apa murdară se scurg direct în stradă. 

Doresc să fac o sesizare în legătură cu anumiți vecini de bloc care spală aproape zilnic mașini, ATV-uri etc. în curtea blocului de vizavi. Str. NICOLAE COLAN NR. 14-16, în curtea interioară. Precizez că s-au mai făcut sesizări pentru această problemă și în trecut. Chiar acum, la această oră când scriu sesizarea (ora 20:14 minute), se spală un ATV. Mulțumesc pentru înțelegere și aștept cu interes un răspuns din partea dumneavoastră și o soluționare favorabilă.”, a semnalat un clujean. 

Consiliul local al Primăriei Cluj-Napoca a stabilit, prin Hotărârea 191/2009, sancționarea cu amendă a celor care își spală mașina pe domeniul public. 

Astfel, „curățarea sau spălarea autovehiculelor pe spații aparținând domeniului public sau privat al statului (trotuare, alei, platforme situate în fața garajelor, parcări, carosabil, curți interioare ale imobilelor de locuit, zone de agrement, cursuri de apă, lacuri etc.)” poate fi amendată cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Comentarii Facebook