Clujenii din zona gării sunt disperați: „Ne-au invadat oameni periculoși. Proxeneții și subalternele lor fac parte din peisaj”


Persoanele care locuiesc în proximitatea gării din Cluj-Napoca sunt disperate de modul în care a fost transformată zona de oamenii fără adăpost. Clujenii sunt hărțuiți de cerșetorii sau alcoolicii care se simt ca acasă în spațiile amenajate special în gară pentru călători. 

Pe lângă acest lucru, oamenii străzii aruncă deșeuri și își fac nevoile pe unde apucă, din acest motiv pasajul gării a fost poate unul dintre cele mai murdare locuri din Cluj-Napoca. Chiar dacă a fost curățat recent, problemele din zona gării nu se rezolvă de la sine.

Locuitorii din zonă susțin că se tem să se plimbe pe stradă, ținând cont că peste tot sunt persoane fără adăpost extrem de agresive. 

Un clujean a făcut un apel către Primăria Cluj-Napoca prin care a solicitat autorităților să ia măsuri urgente. El a relatat că în zonă au apărut chiar și proxeneți și femei care practică prostituția. 

Zona gării este sufocată de persoanele fără adăpost care cerșesc, hărțuiesc, consumă băuturi alcoolice, își fac nevoile peste tot, suntem efectiv disperați. Băncile puse peste tot nu fac decât să încurajeze “stabilirea” acestora în zonă, își fac practic culcușuri.

Toată zona gării, începând cu zona magazinului Carrefour, Gara Mare, Piața Gării, zona Panemar, stațiile de transport în comun, este un focar de infecție și un pericol enorm, mai ales pentru copii și persoane în vârstă, vulnerabile în fața oamenilor periculoși ce ne-au invadat.

Proxeneții și subalternele dânșilor sunt și ei zi de zi parte din peisajul dezastruos al zonei gării. Vă rugăm să luați măsuri în mod constant!”, a transmis un clujean. 

Comentarii Facebook