Duminica 8 Septembrie

Clujenii, disperați de persoanele care scotocesc prin gunoaie și lasă în urmă un focar de infecție: „Comunitatea are de înfruntat munți de gunoaie”


Un clujean care locuiește pe Aleea Scărișoara din Cluj-Napoca susține că unul dintre punctele gospodărești din zonă este răvășit în permanență de persoane care caută prin deșeuri și lasă în urma lor un focar de infecție. 

Prin urmare, clujeanul a solicitat sprijinul municipalității pentru a rezolva problema. Acesta susține că a făcut două sau trei solicitări în acest sens, însă nu au fost luate măsuri concrete. Mai mult, Primăria Cluj-Napoca a transmis, în urmă cu aproape un an, că „a fost propusă o platformă de colectare a deșeurilor menajere supraterană”. Ulterior, municipalitatea a informat că proiectul va fi implementat. Cu toate acestea, nu a fost oferită o dată clară sau a pașilor ce trebuie urmați pentru a implementa proiectul. Clujeanul a solicitat să i se comunice un punct de vedere în legătură cu implementarea sistemului suprateran de colectare a deșeurilor municipale.

Între timp, oamenii care locuiesc pe Aleea Scărișoara din Cluj-Napoca sunt nevoiți să înfrunte munții de gunoaie răvășite de diferite persoane. 

Buna ziua! Au fost făcute 2-3 solicitări cu privire la punctul gospodăresc de la adresa Aleea Scarisoara Nr. 1- sc. 3, în care se menționa faptul că zona este mereu răvășită de persoane care caută prin deșeuri, în urma lor fiind un focar de infecție. Acțiunea dumneavoastră de a creste frecvența numarului de colectari ale companiei Rosal este potrivită, însă nu rezolva în totalitate problema în cauză. Conform sesizării cu nr. 858008, întocmită tocmai la mai bine de jumătate de an distanța, ați răspuns printre altele și cu următoarea informație „ a fost propusă o platformă de colectare a deșeurilor menajere supraterană”. Dat fiind faptul că în curând o să fie aproape 10 luni de la această afirmație, doresc să solicit un răspuns din partea primăriei cu privire la stadiul proiectului, cu o dată de aplicare clară. Răspunsurile evazive „o sa fie implementat” nu ajută comunitatea, care are zilnic de înfruntat munți de gunoaie răsturnați de către diferite persoane. (FOTO ATAȘAT). Va rugăm să oferiți un punct de vedere cu privire la implementarea sistemului suprateran de colectare a deșeurilor municipale.”, a transmis clujeanul deranjat de situația punctului gospodăresc de pe Aleea Scărișoara. 

Reamintim că o situație similară există și la punctul gospodăresc din Piața Abator. Mai multe persoane din zona respectivă au sesizat Primăriei Cluj-Napoca că a fost sesizată prezența unei persoane care „sortează” deșeurile pentru a  identifica resturi de mâncare pe care le împrăștie mai apoi pe stradă pentru a hrăni animalele din zonă. 


Comentarii Facebook