Duminica 29 Septembrie

Clujenii hărțuiți de cerșetori în parcările unor magazine din Cluj: ”M-a abordat o întreagă familie/ Femeile și copiii s-ar putea simți în pericol”


Un clujean semnalează agravarea situației cerșetoriei la intrarea în LIDL Apahida, lucru care face ca experiența de cumpărare să devină neplăcută.

În acest weekend am trecut din nou printr-o experiență neplăcută când am fost la cumpărături la Lidl Apahida. M-am hotărât să vă scriu pentru că nu este pentru prima data când cerșetoria de la intrarea în magazin devine de-a dreptul hărțuire. 

In doar 20 de minute am fost abrdat de o întreagă familie. Mai întâi, am mers să returnez flacoanele la aparatele de reciclat. De cum am luat plasa cu flacoane din mașină lângă mine a apărut o fată de vreo 10 ani care mi-a cerut să-i dau ei sacoșa cu flacoane, Am ignorat-o și am plecat spre aparat. Tot drumul până la aparat a strigat după mine continuu ”Domnu`, mi le dai mie ? Domnu`, mi le dai mie ?”

La aparat, ca de multe alte ori, era o coadă foarte mare, așa că am decis să nu aștept și m-am intors la mașină. Desigur, tot drumul am fost urmărit de fata care îmi cerea insistent sacoșa. Mi-am păstrat calmul și nu am reacționat, doar era un copil.

După câteva minute, la ieșirea din magazin m-a abordat o femeie care mi-a cerut bani să le ia mâncare copiilor. Am trecut în continuare.

Prin parcare circula o a doua femeie care cerea bani cu altă strategie, nu la ușa magazimului, ci mergând de la o mașină la alta. A venit lângă mine când am început să pun cumpărăturile din coș în portbagaj și nu a plecat de acolo până nu am refuzat-o categoric.

Crezând că am scăpat, am închis mașina și am pornit să returnez coșul de cumpărături. Când am ajuns lângă magazin, un bărbat de circa 20 de ani, din aceeași familie, in plină putere, mi-a cerut să-i dau lui coșul să-l returneze, pentru moneda de 50 de bani din el.

Asta m-a șocat cel mai mult, un bărbat în floarea vârstei să stea să cerșească 50 de bani de la un străin, în condițiile în care majoritatea firmelor nu găsesc forță de muncă tânără.” a transmis clujeanul către redacția Știri de Cluj.

El a subliniat și posibilul pericol al situațiilor de genul acesta :

”Vă relatez această situație nu doar pentru că mi-a afectat experiența de cumpărături, ci mai ales pentru că puteau fi în locul meu soția sau fiica mea, care cu siguranță ar fi perceput această hărțuire de-a dreptul cu teamă.

Nu sunt insensibil la oamenii cu probleme și nici nu discriminez o etnie sau alta, dar nu mi se pare normal să fiu asaltat de o întreagă familie de cerșetori, mai ales că nu e pentru prima oară când mi se întâmplă (în același loc).

Cred că magazinul și autoritățile ar trebui să facă ceva” a încheiat cititorul care ne-a sesizat situația de la Lidl Apahida.





Comentarii Facebook