Vineri 27 Septembrie

Clujenii, îngrijorați că numărul oamenilor fără adăpost care își duc veacul pe străzile Clujului este în creștere: ,,De unde au apărut atât de mulți?”


Problema persoanelor fără adăpost este din ce în ce mai evidentă la Cluj! 

Tot mai multe persoane au început să observe că străzile din Cluj-Napoca au devenit ,,acasă” pentru mulți oameni fără adăpost, în special în zone precum Mărăști sau în apropiere de gară. 

,,Nu știu dacă sunt singurul care a observat dar în ultimii 2 ani s-a umplut Clujul de boschetari, cel puțin în Mărăști sau Mihai Viteazu. De unde vin? Ce se întâmplă de unde au apărut atât de mulți în ultimii ani?

Nu face nimic Primăria în cazul ăsta? Astăzi de exemplu am văzut un boschetar pe jos cu doi polițiști de la locală care avea pe antebrat o taietură foarte dubioasa si parea ca este în stare de ebrietate.

Sau în spatele blocului unui prieten din Mărăști tot vin foarte mulți boschetari și dorm acolo. Chiar nu se pot face niște locuințe sociale să fie ajutați?”, a transmis un tânăr pe un forum destinat clujenilor. 

Într-adevăr, în Cluj există mai multe ,, zone problemă”, unde oamenii fără adăpost își duc veacul. De multe ori, aceștia aleg locuri foarte circulate pe timpul zilei, precum Piața Mărăști sau Piața Gării, mulți dintre ei ocupându-se și cu cerșitul. 

De obicei persoanele fără adăpost ajung în parcuri sau sub balcoanele clujenilor după lăsarea serii.

Din păcate, clujenii au menționat în nenumărate rânduri că o mare parte acești indivizi lasă dezastru în urma lor, fiind și agresivi, de multe ori pe fondul consumului de alcool.

,,E plin de ei, pe lânga zone clasice precum Minerva, Piata Marasti, Mihai Viteazu, recent am văzut și în Bună Ziua și Făget și mă întrebam cum au ajuns pana și aici? Cât de mulți sunt?”, s-a întrebat alt clujean.

Persoanele fără adăpost din Cluj pot apela la Centrul de Găzduire temporară de pe strada Oașului, nr. 298, sau la Centrul social de urgență de pe Str.Dragoș Vodă nr.36-38  Cluj-Napoca. 


Comentarii Facebook