Vineri 20 Septembrie

Clujenii invitați de ucraineni să sărbătorească Ziua Independenței: „În vremuri de pace, în Ucraina ar fi fost mari festivități/ Sărbătorim discret la Cluj


Ucrainenii îi invită pe toți locuitorii din Municipiului Cluj-Napoca să li se alăture pentru a comemora o zi cu o semnificație profundă pentru fiecare ucrainean – Ziua Independenței Ucrainei.

„În urmă cu treizeci și trei de ani, Ucraina a făcut primii pași ca națiune independentă, deschizând ușa dezvoltării unei culturi unice, a tradițiilor, economiei și a multor altor aspecte. Cu toate acestea, realitatea dură de astăzi este că această independență este sub amenințare directă, aducând o imensă durere și provocări în viața a milioane de ucraineni. În vremuri de pace, această zi ar fi marcată prin mari festivități, focuri de artificii și adunări pline de bucurie în toată țara noastră. Cu toate acestea, în timp ce continuăm să ne apărăm suveranitatea pe linia frontului, sărbătorile noastre trebuie să fie mai discrete. În ciuda acestor circumstanțe dificile, am ales să ne reunim aici, în Cluj-Napoca, pentru a onora națiunea noastră și lupta sa continuă pentru libertate”, au anunțat organizatorii.

Activitățile se vor desfășura în limbile ucraineană, engleză și română. „Transmitem o invitație călduroasă tuturor celor care prețuiesc viitorul Ucrainei să fie alături de noi și să-și arate sprijinul în cadrul acestui eveniment semnificativ”, au mai spus organizatorii.

Screenshot 2024-08-20 125327.png

Comentarii Facebook