Duminica 8 Septembrie

Clujenii, invitaţi la expoziţia de fotografie "Clujul în timpul republicii populare"

 

Expoziţia de fotografie "Clujul în timpul republicii" are loc are loc între 10 şi 22 iulie la Casino , în Parcul Central. 
 

În expoziţie sunt prezentate avantul construcţiei socialismului pornind de la ridicarea unor obiective de mare amploare (blocul cu cinematograful Republica, orăşelul studenţesc, Casa de Cultură a Studenţilor), parade impresinante de 1 Mai, dar şi popularea Clujului cu oameni proveniţi din mediul rural. Un amalgam pestrit care încercă din toate puterile să fie o unitate, iar uneori reuşea în ciuda diferenţelor, căci alături de monumentul soldaţilor ruşi sau a tancului ca simboluri ale luptei proletariatului pentru eliberare, apăreau în prim plan Palatul Cultural sau marea efervescenţă universitară, dar şi bufetul Cireşoaia sau mahalaua de pe Cetăţuie.


Clujul muncitoresc şi pitoresc de după război şi până în anul 1965 cu un amestec de vechi şi nou, în care amprenta bolsevică era totuşi foarte pregnantă în ciuda timpului scurt de când proletariatul era la putere în România.


Comentarii Facebook