Clujenii își riscă viața din cauza șoferilor iresponsabili care parchează pe trotuare, dar autoritățile stau cu mâinile în sân: „Așteptați o tragedie”
Tot mai mulți clujeni susțin că își pun zilnic viața în pericol din cauza mașinilor parcate ilegal pe trotuarele din Cluj-Napoca. Oamenii se expun unui risc major circulând pe carosabil, însă în unele zone nu au alte soluții.
Pe strada Nădășel, în zona de lângă râul Someș, pietonii sunt obligați să ocolească vehiculele parcate abuziv, riscând să fie accidentați. Situația devine și mai complicată pentru copiii plimbați în cărucioare sau pentru persoanele cu handicap.
Chiar dacă problema a fost semnalată în repetate rânduri autorităților locale, nimeni nu au luat măsuri concrete. Clujenii care locuiesc în zonă solicită montarea de stâlpișori pentru a împiedica accesul mașinilor pe trotuar.
„Pe str. Nădășel, pe trotuarul dinspre râu, mai jos de shaormerie, sunt mereu parcate mașini care obligă pietonii să treacă pe stradă pentru a le ocoli. Mașinile sunt în principale aceleași, semn că acolo parchează cei care locuiesc în zonă, pe lângă aceștia se mai adaugă și alții.
Am mai sesizat această problemă, dar bineînțeles că Poliția Locală nu a găsit niciodată pe nimeni, pentru că e mai simplu așa. Este nevoie de montare de stâlpișori pentru a proteja pietonii și pentru ca acel minuscul trotuar care ni se alocă să fie al pietonilor, nu al mașinilor.
Dacă vrei să treci cu copiii pe acolo, este foarte periculos. Nu încapi cu căruciorul. Poate așteptați să se întâmple un accident și apoi să luați măsuri... sau poate țineți cont de sesizări și instalați acei stâlpi pe trotuar”, a semnalat un clujean.
Probleme similare au fost raportate și în alte zone ale municipiului. Pe strada Năsăud, în apropierea unei școli și grădinițe, trotuarele sunt mereu ocupate de mașini, obligând elevii să meargă pe carosabil, cu riscul de a fi accidentați.
„În zona de școală și grădiniță se parchează mașinile pe trotuar, iar astfel copiii sunt nevoiți să intre pe carosabil”, a relatat o altă persoană.
De asemenea, pe strada Dimitrie Comșa, unde se află o altă grădiniță, mașinile sunt parcate pe ambele trotuare, ceea ce blochează complet traficul pietonal și îngreunează trecerea vehiculelor.
„Pe strada Dimitrie Comșa sunt parcate mașini pe ambele trotuare și mașinile nu pot trece o pe lângă cealaltă (strada având dublu sens). Acolo este sediul unei grădinițe, iar părinții nu au unde opri pentru a lăsa copiii.
Vă rog să faceți verificări, acum în timpul anului școlar, când situația este destul de neplăcută. Mulțumesc!”, a semnalat un alt clujean.
4 Comentarii
E OK articolul, doar ca poza nu e din Cluj. Poate imi spune cineva de unde e poza.
@clujean: ce articol, că e dpoar un amărât de copy/paste din o reclamație?
Dacă era chiar articol, cum ziceai măcar își mișcau fundul până pe strada aia să facăo poză, îi transmiteau o întrebare primăriei (apropos, mai este purtător de cuvânt sau birou de presă acolo??) etc
Realitatea de pieton normal, adică unul care alege varianta trotuarelor, este că intri în mod automat pe teritoriul de drept al maşinilor nu doar parcate nebunește, dar mai nou abandonate acolo.
Simţi mereu o oarece teroare, ești ca un animal hăituit și ameninţat, veşnic cu urechile ciulite și ochii cruciș, ca atunci cînd te mişti pe un teren nesigur.… Citeste mai departe