Sambata 12 Octombrie

Clujenii reclamă un miros insuportabil pe străzile orașului de 5 stele: „Miroase a gunoi din centru până în Gheorgheni”


Locuitorii din cartierul Gheorgheni se confruntă cu un miros insuportabil de gunoi și fecale care persistă zilnic și este purtat de vânt până în centrul municipiului Cluj-Napoca. 

Situația ar fi cauzată de persoanele fără adăpost care scormonesc prin ghene și aruncă gunoaiele pe stradă, dar și de cei care incendiază deșeuri periculoase, iar fumul este purtat de vânt prin diferite zone.  

Un clujean reclamă faptul că, deși a semnalat problema în repetate rânduri, situația nu s-a îmbunătățit. El susține că soluții există, precum implementarea unor spații de depozitare moderne cu acces controlat pentru a preveni răscolirea deșeurilor de către animale sau persoane. 

Miroase a gunoi și fecale din centru până în Gheorgheni, e a n-a oară când vă scriu de această problemă. Groapa de gunoi ar trebui să fie la standarde europene, nu să se dea foc la deșeuri zilnic.

O altă problemă legată de deșeuri este faptul că acestea sunt împrăștiate de jur împrejurul ghenelor, în cartierul Gheorgheni. Este o mizerie de nedescris, constant.

Există soluții, există spații de depozitare pentru deșeuri care se deschid cu un cod, astfel încât nu mai intră animale, ciori sau persoane care răscolesc gunoaiele; și încă ceva, colectarea selectivă corectă, nu așa cum se face acum, când se aruncă toate la grămadă.

Mirosul este permanent, în fiecare zi. Reclam acest lucru de ani întregi, am auzit și alte persoane care se plâng de asta, dar le este lene să facă reclamații.”, a semnalat un clujean.

Comentarii Facebook