Sambata 28 Septembrie

Clujenii se ajută unul pe celălalt la greu. Un tânăr fără adăpost, aflat într-o situație critică, a cerut ajutor: ,,Complicată situație”


Un clujean care trece printr-o situație complicată și neplăcută a cerut ajutor pe o rețea de socializare. Mai exact, acesta se afla în riscul de a nu avea un acoperiș deasupra capului și a sperat că oamenii din Cluj îl vor ajuta cu informații unde ar putea să își găsească adăpost pentru o perioadă de timp. 

Astfel, clujeanul care spune că pentru o săptămână, două, nu are unde să doarmă, a fost asaltat cu mesaje care îl ghidează pentru a lua cea mai bună variantă disponibilă:

,,Pe scurt o să fiu homeless, cred, pentru cam o saptamana, două. Complicată situație. Știe cineva niște locații relativ safe unde se poate dormi noaptea?” a scris clujeanul pe o rețea de socializare.

Clujenii i-au oferit diferite soluții și zone în care ar putea petrece câteva nopți. Mai mult decât atât, aceste locații oferă și o masă caldă și teste psihologice:

,,Poți urca in bus (linia 39) din piața Mihai viteazu și mergi in capăt pe Oașului, este un centru de noapte. Ultima data au pus si niște containere din acelea noi tip locuința”, a propus un utilizator. 

,,Centrul de găzduire temporară de pe strada Oașului 298 oferă persoanelor găzduite 3 mese pe zi, asistență medicală și consiliere psihologică, dacă este necesar. De asemenea, centrul sprijină persoanele în găsirea unui loc de muncă. Am vizitat centrul acum 3 zile și am fost plăcut surprins de condițiile de acolo – este foarte curat, iar personalul dă dovadă de profesionalism,” a fost recomandarea unui clujean. 

,,Văzând câți oameni vor sa ajute, chiar mi s-a umplut inima cu speranța,” a scris un utilizator văzând câtă lume este dispusă să ajute.


Comentarii Facebook