Duminica 8 Septembrie

Clujenii ,,se coc” pur și simplu așteptând autobuzul. O stație din centrul Clujului nu oferă nici măcar un loc la umbră: ,,Te bate un soare în cap”


Clujenii sunt încurajați mereu de autoritățile locale să folosească mijloacele de transport în comun, însă temperaturile ridicate și lipsa unor piese de mobilier stradal care să-i protejeze de soare fac acest lucru imposibil pentru o mare parte dintre ei.

De exemplu, în centrul Clujului, la stația Opera, loc de unde mulți clujeni iau autobuzul pentru a ajunge în cartiere precum Bună ziua sau Zorilor, nu există pic de umbră. Clujenii se plâng că sunt nevoiți să aștepte mijloacele de transport în comun în arșiță, fără vreun loc unde să se poată feri de soarele arzător.

Un clujean care a fost nevoit să aștepte astăzi autobuzul în soare susține că aceasta este cea mai proastă stație de autobuz din întreg Clujul.

,,Cea mai proastă stație de bus din Cluj. Niciun pic de umbră. Te bate un soare torid în cap așteptând busul și umbră canci”, a fost mesajul tânărului.

Lipsa unui spațiu umbrit este incomodă pentru majoritatea, însă pentru unii clujeni poate fi cu adevărat periculoasă.  Categorii vulnerabile, precum copiii, femeile însărcinate și bătrânii pot fi extrem de afectați de caniculă, mai ales în condițiile în care soarele puternic bate direct pe ei. 

WhatsApp Image 2024-06-25 at 11.58.42_19b8b007.jpg

Comentarii Facebook