Duminica 8 Septembrie

Clujenii sunt invitați să vadă trandafirii Stațiunii din Gheorgheni! Oaza de frumusețe a USAMV se deschide în 8 iunie pentru vizită


USAMV Cluj invită și în acest an iubitorii de trandafiri la evenimentul tradițional „Parfum de Cluj”, care va avea loc sâmbătă, 8 iunie, la Stațiunea de Cercetare Horticolă, care găzduiește colecția de sute de soiuri de trandafiri.

Colecția îngrijită de specialiștii stațiunii este o oază de frumuseţe, vizitată cu ocazia acestui eveniment de mii de pasionați din Cluj-Napoca și întreaga țară. Aceștia pot admira 320 de soiuri de trandafiri, 1.500 de hibrizi şi 30 de elite din toate grupele de înflorire.

„Soiurile de trandafir omologate la stațiune sunt realizate după standarde internaţionale de apreciere, bonitare, fiind prezente în colecţia europeană de fond de germoplasmă din Belgia, Italia şi Japonia. Explozia de culori, de forme și de parfum a soiurilor și hibrizilor din colecție și din câmpurile experimentale ale stațiunii, încântare pentru ochi și suflet ne bucură de fiecare dată, iar acum, alături de Asociația Amicii Rozelor din România, invităm toți clujenii alături, să se bucure de spectacolul unic al înfloririi trandafirilor”, a declarat Drd. Gabriela Roman, care se ocupă de colecția de trandafiri.

La ”Parfum de Cluj”, vizitatorii vor avea acces din str. Horticultorilor nr. 5, iar programul evenimentului este între orele 10.00 – 20.00, interval în care, la fel ca în fiecare an, specialiștii stațiunii vor răspunde întrebărilor privind cultivarea și întreținerea trandafirilor, vor oferi tururi ghidate și vor prezenta cele câteva zeci de soiuri create la stațiunea USAMV. 

De asemenea, va fi amenajat un stand cu produse proprii ale stațiunii USAMV Cluj-Napoca – cireșe proaspete, legume, trandafiri la fir din colecție și alte flori, precum și vinuri albe de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, a universității. 

Comentarii Facebook