Clujenii, tot mai nemulțumiți de calitatea vieții din orașul de pe Someș: Se adaugă o „taxă de Cluj” la orice serviciu


Un locuitor al municipiului Cluj-Napoca a dezlănțuit o adevărată dezbatere pe rețelele de socializare, după ce i-a întrebat pe internauți de ce nu sunt mulțumiți de calitatea vieții din orașul de pe Someș. 

Salut! Observ foarte multe postări legat de prețurile la apartamente din Cluj și aglomerația din oraș în timpul orelor de vârf dar nu înțeleg oare care e problema?

As vrea să știu vă rog, din simplă curiozitate, voi cu ce comparați Clujul, ca și nivel de trai?

Eu fac o comparație cu orașul meu, am o relocare pe perioada scurta în Cluj, deci nu am ft mult backstory și as vrea sa înteleg mindset-ul.

Spre ex eu din Iris până în Buna Ziua (de la mall Iris mai exact pana la ultimul sens giratoriu de pe Calea Turzii) nu am făcut niciodată mai mult de 30 de min, în sensul că străbat orașul vertical în ore de vârf și sunt ok.

Referitor la chirii, 300€ pt a avea un coleg de camera și în jur de 600€ pt a sta singur mi se par prețuri decât decente în comparație cu orașul meu.

Referitor la mancare spre ex, nu am dat mai mult de 40 de lei pe o porție consistentă pe Bolt food. Poate nu mănânc așa mult dar personal m-as incadra în 1.000 lei pt cheltuieli de mâncare (ceea ce din nou, pt orașul meu e ok).

Boltul în sine da, mi se pare cam scumpicel, nu am avut niciodată vreun ride sub 20 de lei. Îmi consuma mai mult mașina având in vedere ca totul e deal-vale-deal vale etc, acasă nu îmi fac mai mult de 2 plinuri pe luna și am încercat aici nici așa că am luat-o cu pejosul și cu busul și îmi e ok.

Nu înțeleg nici cum 30 de grade poate sa fie cald și imposibil de mers pe jos, având in vedere ca acasă sunt și 40 și pt mine 30 e lejer.

Salariul meu din Cluj ca și medie e undeva mai ridicat decât orașul meu, dar se încadrează in marja de salariu ok pt un trai ok în București, nu fantastic ci ok. Ceea ce vreau sa spun ca ar face diferența este flexibilitatea și beneficiile extra pe care le-am întalnit doar la angajatorul meu de aici.

Raportat la orașul meu, prețurile sunt cam la fel ca la București, chiriile cam la fel ca la Cluj și aglomerația în sine e mult mai rea acasă. :)

Vad multe nemulțumiri, dar nu vad gradul de comparație. Pentru mine sunt multe pros și cons la fiecare ora, dar poate vad numai partea buna și poate vin și am locuit în orașe cu un nivel de trai mult mai prost, as vrea sa știu cum e și pentru alții. Mersi!”, se arată în mesajul postat pe rețelele de socializare.

Răspunsurile nu au întârziat să apară

O persoană care locuiește în Cluj-Napoca de 8 ani a afirmat că, în general, se adaugă o „taxă de Cluj” la orice serviciu.

Stau în Cluj de 8 ani și pot spune ca s-au schimbat multe în rău. Despre aglomerație și prețurile chiriilor nu mai discută. Locurile de parcare sunt foarte greu de găsit în multe zone.

Mâncarea mă dezamăgește din ce în ce mai mult. Delivery nu mai încerc, deși îmi comandam foarte des înainte. Pe timpul multului restaurant cu mâncare bună spre foarte bună au scăzut semnificativ din calitatea ingredientelor și au crescut prețurile aproape nesimțite de mult.

Am văzut prețuri mai mici la alimentele de bază în Carrefour centrul Parisului, decât în ​​Cluj. În general se adaugă o "taxă de Cluj" la orice serviciu.

Nu în ultimul rând se simte calitatea îndoielnică a aerului din ce mai tare, combinat cu lipsa de copaci pe multe străzi și puține spații verzi.

Când vorbesc despre Cluj, vorbesc despre cum a evoluat în timp. Asta nu înseamnă că nu e mai bun traiul ca în alte orașe, ci doar că multe lucruri puteau fi realizate mai bine.”, a răspuns un alt internaut. 

Clujul este un oraș fain dacă ai mindset de investitor/antreprenor, dacă vrei să vii aici pe salariul mediu și să te bucuri de viață cam dai din buză și băți cu limba în oală...

Ce le recomand tuturor care vor să vină la Cluj, să facă pe dracu în patru și să tragă să se dezvolte, să profite de oportunități și posibilități de a vă îngriji să vă dau orașul, pentru că dacă știți puțin să-ți găsești modul de a vă îngriji. dezvolți, apoi după ce ai tras câțiva ani aici și te-ai dezvoltat, te întorci în localitatea de baștină și oferi valoare locului, ajuți la dezvoltat locului de unde te tragi. Ești acasă la tine, ești cineva, ajuți oamenii cu servicii de calitate pe care nu le puteau accesa.”, a comentat o altă persoană. 

Comentarii Facebook