Clujenii vor avea acces gratuit la internet în 55 de locații din municipiu, inclusiv în zona Pata Rât. Vezi harta unde găsești punctele cu Wi-Fi
În Cluj-Napoca există 55 de locații, în zona centrală și în cartiere, cu acces gratuit la internet. Primăria continuă proiectul în 2023, inclusiv în Pata Rât.
Primăria continuă finanțarea programului de acces gratuit la internet prin Wi-Fi în 55 locații din municipiu, inclusiv pentru zona Pata Rât.
18 dintre aceste hotspot-uri au fost instalate în municipiu în 2020, la începutul pandemiei, inclusiv în zona Pata Rât, unde copiii aveau nevoie de internet pentru a participa la activitatea școlară online:
„Primăria Cluj-Napoca oferă clujenilor și turiștilor acces gratuit la internet prin Wi-Fi, prin cele 27 de hotspot-uri instalate în zona centrală și în cartiere, la care s-au adăugat 18 puncte de acces finanțate prin programul Wi-Fi4EU al Comisiei Europene. De asemenea, în zona Pata Rât cetățenii beneficiază de internet gratuit în urma implementării unui proiect realizat de Primăria Cluj-Napoca și ADI-Zona Metropolitană Cluj, prin care au fost amenajate zece puncte de acces wireless, cu router și antenă. Acest proiect a venit ca sprijin în special pentru elevii care locuiesc în zonă, pentru a le facilita accesul la activitățile școlare desfășurate online în perioada pandemiei. Primăria continuă în 2023 să asigure suportul financiar și logistic necesar pentru a oferi acces Wi-Fi gratuit la internet în spații publice din oraș”, a transmis Emil Boc.
Unde ai acces gratuit la internet în Cluj-Napoca
În 2014, Primaria Cluj-Napoca a anunțat că a instalat Wi-Fi gratuit în Piața Unirii și pe pietonalul de pe Bulevardul Eroilor. După câțiva ani, în 2020, odată cu izbucnirea pandemiei, Primăria a mai instalat, în variate locuri din oraș, 18 noi hotspot-uri – puncte de acces la internet prin WiFi.
Lista celor 18 puncte de acces la internet wireless, adăugate în 2020, este următoarea, potrivit site-ului Primăriei Cluj-Napoca:
- Parcul Rozelor;
- Piața Unirii – latura vestică;
- Piața Unirii – latura nordică;
- str. Potaissa;
- stația Minerva;
- stația Piața 1 Mai;
- Parc Grigorescu (1 Decembrie 1918);
- Parc Iuliu Prodan (cart. Zorilor);
- Universitatea de Artă și Design (Parcul Central);
- stația Calea Mănăștur;
- Blvd Eroilor (Cinema Victoria);
- stația Flora (Calea Florești 75);
- Piața Avram Iancu nord (zona Prefecturii);
- stația Sora (spre cart. Mănăștur);
- str. Emil Isac (Colegiul Național „George Barițiu”);
- str. George Barițiu (zona UTCN);
- intersecție Baba Novac-Avram Iancu (Bastionul Croitorilor);
- Parc Detunata.
Vezi aici harta tuturor locațiilor cu WiFi gratuit în Cluj-Napoca
Accesul la internet se face pe baza unui portal captiv în care turiștii și clujenii trebuie să se întregistreze cu o adresa valabilă de email. Câmpurile din formularul de inregistrare (se pot adăuga/scoate oricând) sunt:
- Numele;
- Țara de origine;
- Cetățean clujean? [da/nu], dacă nu, scopul vizitei: [Turist /investitor/altele];
- Folosesc WiFi pentru: [timp liber/muncă…];
- Zi de naștere;
- Gen (masculin/feminin).
7 Comentarii
Cum adica gen masculin/feminin? Alta optiune navem?
La cat costa in zi de azi internetul 4 sau 5G cine mai are nevoie de wi-fi-ul lor? Si acolo unde e montat deja merge la viteze de acum 30 de ani.
Evident o firma de casa incaseaza bani faini din contracte pe AP-urile astea, nu?
@ : e util de ex pt turisti straini care nu vor sa plateasca tqxe de roaming
De mirare ca nu cer si numarul de la pantofi si starea danturii...
Mare om, mare caracter, io nu stiu cei aia am auzit ca e ca radio ce nu se vede si se aude in telefone di alea lapose cum i la moda da il votam anca 5 mandaturi.
arzatear blestem cu bob de fasole si mercur cu apa stricata impostorule care esti ca scri in locu meu, eu folosesc uaifaiu ca sa muncesc sa vaz cine are fer si daca il vinde cu pret bun, bine, daca nu oricum a doua zi nu-l mai are, si mai scriu aici ca sa ma lupt cu dujmani ca tine care imi foloseste numele ca sa jicneasca alti oameni.
No amu sa vezi cum accesez siteuri de love !!!!