Clujul are cea mai bună rată de promovare din țară la examenul pentru ocuparea posturilor de directori în școli
Ministrul Educației spune că se aștepta la un procent de promovare mai mare la examenul de ieri pentru posturile de directori și directori adjuncți în școli, unde doar două treimi dintre candidați au primit note de trecere la proba scrisă, iar în județul Cluj s-a înregistrat cea mai mare rată de promovare din țară, mult peste restul județelor.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că se aştepta la un procent de promovare mai mare la concursul de ieri, unde media națională a fost de 65,8 la la sută, adică doar doi din trei candidați au obținut note de trecere. ”Mi-aş fi dorit ca proba scrisă să fie promovată de mai mulţi, proba scrisă a cuprins verificarea abilităţilor cognitive şi de leardship, verificarea abilităţilor manageriale şi verificarea cunoaşterii reglementărilor din sistemul de educaţie din perspectiva aplicării. Mă aşteptam să fie un procent de promovare mai mare, dar asta e, pentru posturile care nu vor fi ocupate, vom demara imediat ce se va încheia acest concurs încă un concurs. În cele din urmă, va trebui să avem directori în şcoli numiţi strict pe criterii profesioniste”, a afirmat Sorin Cîmpeanu astăzi la Antena 3.
Clujul are cea mai mare rată de promovare din țară
Clujul are rata de promovare cea mai bună din țară la examenul pentru ocuparea posturilor de directori în școli, după cum arată datele Ministerului Educației. E vorba de o rată de promovare de 93%, cea mai bună din țară și la mare distanță de restul județelor cu o rată de promovare bună, Sălaj cu 81% și Mureș cu 78%. La examenele de ieri au participat în țară peste 9.100 de candidați, dintre care s-au prezentat la examen 8.600. Doar 5.600 au promovat proba scrisă a sesiunii, adică 65,8%, obținând cel puțin nota 7 înainte de contestații.
Câteva școli din Cluj rămân fără directori, după ce la concursul pentru ocuparea acestor funcții, unde s-au înscris doar puțin mai mulți candidați decât numărul total al locurilor disponibile, numărul celor care au trecut proba scrisă e mai mic decât numărul locurilor vacante.
E vorba de o rată de promovare de 93,02% dintre candidați, adică 280 din totalul de 301 candidați prezenți; alți șapte au absentat, iar un candidat s-a retras. În Cluj, pentru ocuparea celor 293 de funcții vacante de director și director adjunct – 214 funcții vacante de director, 79 funcții vacante de director adjunct – s-au înscris 315 cadre didactice, iar dintre acestea 313 cadre didactice au fost validate pentru a participa la probele din cadrul concursului.
În Cluj, procentul de promovare pentru candidații care au obținut minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct este de 93,02%. Aceștia vor susține proba de interviu în perioada 15 noiembrie -8 decembrie, conform unui grafic stabilit de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj.
2 Comentarii
multi directori sunt impusi politic, mai ales la scolile din centru. pacat.
multi directori sunt impusi politic, mai ales la scolile din centru. pacat.