Duminica 8 Septembrie

Clujul are două școli europene anul acesta! Care sunt unitățile de învățământ ce au primit titlul de ,,Școală Europeană”


Două școli din județul Cluj au primit distincția ,,Școală Europeană”, ca urmare a unei competiții desfășurate la nivel național. 

Competiția cu același nume a ajuns la a 19-a ediție și încurajează an de an participarea școlilor din România la programe europene de educație precum Socrates, Lifelong Learning sau Erasmus+.

Ministerul Educației a publicat vineri, 19 iulie 2024, rezultatele finale ale concursului iar în Cluj, au obținut titlul de ,,Școală Europeană” Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, clasat pe locul 41 cu 171 puncte obținute din partea juriului și Școala Gimnazială Viișoara, clasată pe locul 9, cu 187 de puncte.

În total la concurs au participat 134 de școli din 38 de județe, 104 dintre unitățile de învățământ primind această distincție.

,,La cele 19 ediții de până acum au participat 2.574 de unități de învățământ din toate județele țării, iar 1.161 dintre acestea au primit certificatul și trofeul Școală Europeană”, anunță ministerul educației. 

Unitățile de învățământ câștigătoare ale concursului „Școala Europeană” sunt recompensate cu premii și distincția/certificatul „Școala Europeană”, încurajând astfel implicarea în programe ale Uniunii Europene/finanțate de Uniunea Europeană în domeniul educației și formării profesionale.

Candidaturile la concurs au fost evaluate folosind mai multe criterii printre care și: continuitatea și constanța în derularea unor proiecte europene, tipul de proiecte derulate și integrarea acestora în politica generală a școlii, integrarea valorilor europene și performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor .

Distincția/certificatul „Școala Europeană” are o valabilitate de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. 


Comentarii Facebook