„Clujul e noul Teleorman/Baroneala a ajuns la un nou nivel”. Scandal din cauza condițiilor de vizitare a Castelului din Răscruci


Castelul Bánffy din Răscruci, recent renovat, poate fi vizitat doar în baza unei cereri prealabile adresate președintelui Consiliului Județean Cluj și aprobată de către acesta. Lucru care a stârnit revolta clujenilor, inclusiv a activiștilor civici care zic că acum „Clujul e noul Teleorman”.

„Clujul e noul Teleorman ca feudalism politic și s-a închistat enorm în ultimul deceniu. 

Voi știați că dacă vreți să vizitați castelul Banffy de la Răscruci, recent reabilitat pe fonduri publice, trebuie să îi trimiți un mail președintelui CJ, Alin Tișe? 

Baroneala tocmai a ajuns la un nou nivel. Când am citit în ziar, am zis ca nu are cum, am verificat din mai multe surse, așa e. Burjuii de la noi nu au de ce să se revolte, oricum se deschide la TIFF, e destul”, a transmis activistul civic clujean, Adrian Dohotaru. 

Amintim că, obiectivul turistic va fi deschis publicului de luni până duminică între orele 09:00 – 22:00. Însă, CJ Cluj, a anunțat joi că vizitarea se poate face individual sau în grupuri, în baza unei cereri prealabile adresate președintelui Consiliului Județean Cluj și aprobată de către acesta. 

Capacitatea maximă a obiectivului este de 100 de persoane în Clădirea Castelului Bánffy, iar în curtea obiectivului numărul maxim va fi stabilit în funcție de natura evenimentului.

Vezi și: Vizitarea Castelului din Răscruci se va face doar cu APROBARE. Clujenii se revoltă: „La ce dracu îl mai deschid?”

Comentarii Facebook