Clujul fără apă în 20 de localități! ”S-a oprit apa de marți seara. Nu am fost infomați, nu știm când va reporni, nu ni se răspunde la telefon!”


Situația lipsei de apă din zona metropolitană Cluj-Napoca este mai gravă decât părea inițial. Numărul localităților afectate din județ a ajuns la 20, conform informărilor de la Compania de Apă.  Este vorba de Feleacu (parțial), Dezmir (parțial), Chinteni (parțial), Mociu (parțial), Boiu, Pata, Sălicea, Sâmboleni, Ceanu Mare, Valea lui Cati, Iacobeni, Valea Largă, Vechea, Măcicașu, Sânmartin, Deușu, Turmași, Cămărașu, Boteni, Mera.

În urma materialelor publicate de Știri de Cluj mai mulți cititori ne-au semnalat și alte situații. O astfel de situație foarte dificilă este în comuna Baciu , localitatea Suceagu.

Deși nu apare pe lista de localități unde furnizarea apei e întreruptă, mai mulți locuitori nu beneficiază de acest serviciu. Se pare că în localitate unele locuințe sunt alimentate direct de la rețea iar altele din rezervoare. Din cauza căldurii și consumului mare de apă, cererea este foarte mare și probabil rezervoarele s-au golit sau instalațiile de alimentare din rezervoare nu au făcut față, așa că acum mai au apă doar cei alimentați direct din rețea.

O cititoare din Suceagu ne-a informat că apa s-a oprit chiar de marți seara, a revenit joi și apoi s-a oprit din nou, fără a se ști când se va relua furnizarea ei.

Oamenii stau fără apă, nu pot găti, nu pot să bea apă, nu își pot spăla rufele, vasele, etc. Suceagu nu apare în buletinele informative și totuși nu avem apă. La telefon nu răspunde nimeni in week-end. Noi de când stăm în Suceagu ba nu este curent, ba nu este apă. Și totuși se vând terenuri și case la sute de mii de euro, pentru a trăi ca în secolul 20. Explicația este de obicei aceeași ca în Feleacu - nu este destulă apă în rezervorul care alimentează mai multe sate. Am observat că atunci când nu este apă in Mera se oprește și la noi.” ne-a scris cititoarea din Suceagu pe adresa redacției.


Comentarii Facebook