Duminica 8 Septembrie

Clujul, împânzit de trotinete electrice lăsate aiurea! Pietonii își pun în pericol viața mergând pe carosabil: „Nu ne mai simțim în siguranță”


Imagine cu caracter ilustrativ

Clujul este „împânzit” de trotinete electrice. Pe deoparte, susținătorii acestui mijloc de deplasare îl laudă: este ecologic și economic. Însă, sunt destui cei care se arată nemulțumiți de faptul că deși există reguli bine stabilite cu privire la modul cum pot fi folosite și unde pot fi staționate, trotinetele electrice au ajuns să blocheze trotuarele.

„Vă scriu din nou în legătură cu parcarea trotinetelor pe spațiile publice, în special pe trotuare. Nu ne mai simțim în siguranță, sunt parcate din nou în dreptul imobilului cu numărul 8 de pe strada Inului din cartierul Marasti. 

Sunt lăsate cu nesimțire pe toata lățimea trotuarului, astfel incurcand și punând în pericol circulația pe trotuare. Va rugăm insistent să atenționați proprietarul acestor trotinete, în vederea revizuirii modalității de parcare. 

Suntem adesea nevoiți sa le ocolim, intrând pe partea carosabila, punandu-ne în pericol. Considerăm ca avem dreptul toți sa folosim trotuarele orașului, cu condiția de a nu ne încurca sau pune în pericol unii pe alții”, se plânge un clujean.

Reamintim că, printre regulile impuse de autoritățile locale, utilizatorii trotinetelor electrice nu au voie să le parcheze pe trotuare cu lățimea mai mică de doi metri, însă puțini respectă regula. 

Comentarii Facebook