Vineri 27 Septembrie

Clujul, invadat de insecte urât mirositoare și șobolani. Curg sesizările: „Ar fi nevoie de o dezinsecție mai amplă, nu doar pe străzile principale”


În ultima perioadă, clujenii din toate cartierele oraşului s-au trezit în case şi apartamente cu musafiri urât mirositori. Ploşniţele marmorate, o specie asiatică aflată în expansiune pe întreg mapamondul, au invadat de câţiva ani şi ţara noastră, iar acum s-au răspândit inclusiv în Cluj. 

„Oare se poate face ceva împotriva acestor gândaci puturoși? Efectiv omorâm zeci de exemplare pe zi și e plină toată casa de ei. Ar fi nevoie de o dezinsecție mai amplă și nu doar pe străzile principale, inclusiv printre blocuri, fiindcă stau prin copacii din jurul blocului și apoi intră în case”, se arată într-o sesizare din cartierul Mănăștur.

Nu stau mai bine la acest capitol nici locuitorii din cartierul Bună ziua: „Vă scriu în urma invaziei de ploșnițe marmorate, pe strada Mihai Romanul. Locuiesc la bloc, la etajul 3, apartamentul este dotat cu plase de țânțari, însă în ciuda acestui aspect ele reușesc să pătrundă în apartament. V-aș ruga dacă se poate să luați măsuri, nu mai putem sta cu ușile și geamurile închise de teama că vor pătrunde în casă”.

Oaspeții urât mirositori nu sunt uşor de combătut. În aceste condiții, specialiștii ne recomandă să nu ridicăm plasele de la geam atunci când aerisim locuințele.

În ultima săptămână, zeci de persoane s-au plâns că insectele au ajuns pe balcoane și chiar în apartamente. 

Locuitorii cartierului Gheorgheni au însă alți „musafiri”, mult mai periculoși. 

„Vă scriu din zona Aleea Detunata, în această perioadă am observat pe stradă, în zona garajelor și în zona ghenelor de gunoi, foarte mulți șobolani. Dacă se poate să luați măsuri pentru eliminarea lor”, sesizează o clujeancă. 

Comentarii Facebook