Duminica 8 Septembrie

Clujul - orașul dubelor. Oamenii nu mai suportă, autoritățile dorm: „Am funingine neagră peste tot prin casă și miroase a poluare” - FOTO


Dubele parcate la bloc au împânzit orașul. Oamenii se plâng că funinginea le ajunge până în casă, iar în zonele rezidențiale se respiră tot mai greu din cauza poluării pe care o fac acestea. 

„Zeci de mașini parchează zilnic sub geam cu motorul pornit într-o zonă unde staționatul este interzis. Am funingine neagră peste tot prin casă și miroase a poluare. Unde sunt locurile unde pot face plângere? Mă simt lăsat de izbeliște de autorități”, a sesizat un clujean. 

Situația a fost confirmată și de alți clujeni: „De la un timp am remarcat cum Cluj-Napoca ajunge prin cartiere orașul dubelor. Eu știam că dubele de transport nu au voie în parcările rezidențiale. Dar tot vad diverși șmecherași, mici buticari, liber profesionisti care se ocupă cu construcții, transport marfă, care își lasă peste noapte dubele prin oraș.

Am sesizat deja de nenumărate ori prin cartierul Zorilor dube lăsate: pe 2 locuri de parcare, cu fundul ocupand jumatete de banda, efectiv 1m pe trecerea de pietoni, în sensuri giratorii de pe aleile dintre blocuri. Junglă frate, dar politia locala doarme după ora 20”.

Unii clujeni au recurs la ajutorul autorităților locale și se pare că au izbutit: „Sună la poliție. Nu trebuie să le zici decât ca sunt parcați ilegal. Sună zile la rând, nu au ce să-ți facă, ai dreptate. Fă sesizare scrisă la primărie. După ce își iau câteva amenzi o să le iasă din obicei”.

Comentarii Facebook