Vineri 22 Noiembrie

Clujul - orașul faptelor minunate. Un ONG lansează un proiect sufletist, terapie cu alpaca pentru copiii cu dizabilități - FOTO


Comunitatea clujeană se poate mândri cu o nouă veste bună pentru anul 2022. Un ONG care oferă terapie asistată de animale, pentru copiii cu dizabilități, a anunțat lansarea unui program inovativ. Două exemplare de Alpaca se alătură câinilor de terapie și animalelor rezidente de la Centrul Dog Assist, pentru a oferi zâmbete și sprijin celor care le trec pragul, dar și celor pe care îi vizitează voluntarii.

Anul nou vești bune are. Pentru că suntem dedicați beneficiarilor noștri, dar și întregii comunități, facem eforturi constante pentru a fi mai bine pregătiți, dar și pentru a oferi programe inovative și de cea mai înaltă calitate. În acest sens, suntem bucuroși să vă anunțăm că, din acest an, începem încă un capitol - Terapie și activități educative asistate de Alpaca - pas pentru care ne pregătim de câțiva ani. Două exemplare de Alpaca se alătură astfel câinilor de terapie și animalelor rezidente de la Centrul Dog Assist, pentru a oferi zâmbete și sprijin celor care ne trec pragul, dar și celor pe care îi vizităm”, au scris reprezentanții Centrului Dog Assist, pe pagina de Facebook. 

Animalele sunt deseori nu doar o companie plăcută, ci și sursa unor beneficii asupra sănătății și stării de spirit. Zooterapia sau terapia cu animale nu este însă un leac miraculos care vindecă bolile. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe observații din domeniul clinic și mărturii ale pacienților sau stăpânilor de animale sugerează valoarea relației dintre om și animalul de companie în ameliorarea sau depășirea unor probleme de sănătate.

Terapia cu animale a fost inițiată la începutul anilor 1960, după ce Boris Levinson, psiholog american, a observat întâmplător că unul dintre pacienții săi, un băiețel cu dificultăți de interacțiune socială, vorbea cu câinele său, în condițiile în care în cadrul ședințelor de psihoterapie nu scotea niciun cuvânt.

Comentarii Facebook